Totuudenjulistaja

Ketkä ovat myyneet ja velkaannuttaneet Suomen? Miksi torjua elvytys?

Vielä 25 vuotta sitten Suomi oli liki velaton valtio, joka omisti sellaiset tuottavat suuryritykset kuin Neste, Postipankki, Imatran Voima, Outokumpu, Valmet, Kemira, Rautaruukki muutamia mainitakseni. Nyt jäljellä on vain rippeitä. Tilalle on syntynyt myyntien kautta ja holtittomalla taloudenhoidolla 100 miljardin valtion velat, mikä tekee jokaista työssä käyvää kohden liki 35 000 euroa!

Ketkä ovat olleet hallituksissa junailemassa tämän päivän päälle kaatuvaa katastroofia? On ollut Holkeria, Ahoa, Lipposta, Jäätteenmäkeä, Vanhasta, Kiviniemeä ja Kataista pääministerinä. Eli kokoomus on istunut viimeisen 25 vuoden aikana hallituksessa 22 vuotta, demarit 18 ja kepu 12! Muista mukana olijoista siellä on tietysti aina ollut RKP, tuo takapirujen takapiru ja silloin tällöin vasurit ja vihreät! Eivätkö osaa katsoa peruutuspeiliin?

Tämän päivän aallonpohjalle on tultu hurjalla osaamattomuudella, jossa vetäjänsä silmissä on kiilunut vain oma etu ja puoluepoliittinen härskiys: ensin kepu = Aho möi EU:lle maajussit, sitten demarit = Lipponen duunarit ja kaiken kukkuraksi kokoomus = Holkerista Kataiseen koko Suomen! Mutta elämme nousun aikaa; hinnat ja työttömyys nousevat1 Vain kaksi laskee! Poliitikkojen moraali ja palveluiden taso!

Ei kuulema saisi elvyttää; se olisi ex - valtiovarainministeri Niinistön, ministeri Vapaavuoren ja muiden kokoomuslaisten mielestä vaarallista! Sillä saattaisi ohjatusti 100 miljoonalla eurolla korjausasvustuksiin käynnistää miljardin rakennusinvestoinnit ja tuottaa valtiolle sitä kautta 200 miljoonan verotulot. Tulisi siinä ohessa korjattua 15000 asuntoa ja 5000 uuttakin 15000 työllistetyn rakennusmiehen kautta! Oishan se aivan hirveää! Kaiken lisäksi kun siihen on valtion budjetissa varatut rahatkin! Kuin on myös saman verran niiden kuulujen homekoulujen korjaamiseenkin! Tiedän, että jäisi vielä vara panna 50 - 100 miljoonaa perustiestömme parantamiseenkin. Ja jos lisää halutaan, niin  se löytyy Perussuomalaisten varjobudjetista; otetaan 250 miljoonaa kehitysmäärärahoista! Niitä valuu diktatuurivaltioiden ammottavaan nieluun ilman minkaanlaista seurantaa!

Olen käynyt valtiovarainvaliokunnan asuntojaoston puheenjohtajan ominaisuudessa keskustelun niin uuden asuntoministerin kuin valtiovarainministerinkin kanssa em. elvytyksestä, jota pidän järkevänä tässä tilanteessa. Molemmat ovat suhtautuneet esitykseeni asiallisen myönteisesti. Jään nyt odottamaan, miten he asiaansa edistävät, vaikka pelkään heidän joutuvat kokoomuksen RAKENNEPURISTUKSEEN!

Tiedän maan tarvitsevan suurempiakin muutoksia kuin nuo edellä luetellut järkevät työllistävät elvytysrahat! Mutta miksi ei aloitettaisi välittömästi lisätalouarvion 200 -300 miljoonalla, jotka eivät lisää velkaamme, mutta työllistävät 15 000 - 20 000 työtöntä heti lähi kuukausina. Kuka tässä pelkää ja ketä? 

Jos rajuja rakennemuutoksia kaivataan, niin aloitetaan erolla EU:sta tai vain aluksi eurosta! Molemmat joutuvat kuitenkin rajuun muutokseen; EU:n rakenteet ja päätöksenteko purkuun ja euro uusiutumaan uskottavaksi!

Juha Väätäinen, Suomi - henkinen, Eurooppa - myönteinen, EU - kriittinen, euro - vastainen.


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Suomi on velkaannetettu Bilderbergin ohjeiden mukaisesti.

Janne Suuronen

Hyväksyisivätkö Perussuomalaiset Suomen haja-asutuspolitiikan purkamisen ? Vuosittainen hintalappu pyörii 10mrd€:n tietämillä.

Hintalappu on arvio niistä suorista kustannuksista, joilla valtio ja instituutiot poliittisilla päätöksillä ohjailevat / tukevat koko maan asuttuna pysymistä, eivätkä anna vapaiden mekanismien ratkaista asioita. Suomen talouden tehottomamman toiminnan hintalappu tuohon päälle.

Tiedän Perussuomalaisten SMP:stä ja KEPUsta vaikutteita imeneen siiven vastauksen ja siten pointtinani oikeastaan on vain ilmaista, että ennen tällaisia voimakkaita täysin poliittisia syytöksiä olisi syytä ensin kaivaa malka omasta silmästä pois.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Haja-asutuspolitiikalla ja velkaantumisella ei taida olla juurikaan mitään yhteistä. Katsohan, haja-asutusta on ollut satoja vuosia, mutta velkaantuminen on alkanut 25 vuotta sitten, kuten Väätäinen sen toteaa.

Janne Suuronen

Haja-asutusta ei olekaan poliittisin päätöksin tuettu satoja vuosia. Aikoinaan oli luontevin, toimivin ja oikeastaan ainoa mahdollisuus suurimmalle osalle väestölle.

Suomen haja-asutuspolitiikkaan käytetyt varat ovat elinkeinoelämän kuormana. Maailma muuttuu ja maapalloistuvassa ympäristössä kilpailu koko ajan kovenee; Suomella ei välttämättä enää ole varaa sellaiseen poliittiseen tahtopolitiikkaan (oli veruke sitten maanpuolustus tai näennäinen omavaraisuus), kuin mihin meillä oli tilaa vielä 20-vuotta tai jopa 10-vuotta sitten. Tarvitaan kaikki mahdolliset keinot erityisesti vientiteollisuuden kilpailukyvyn parantamiseksi. Kustannustason madaltamiseksi. Ja tähän oleellisesti liittyy verotuksemme sekä instituutioiden toiminta, joiden euroja ei kaikilta osin käytetä talouden kannalta tehokkaimmalla mahdollisella tavalla.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Kokoomus ja Keskusta ovat Suomea myyneet ja maata velkaannuttaneet. Nykyinen hupulointikausi alkoi Kataisen härskillä vaalilupauksella 2007, että Sari sairaanhoitajalle on saatava 500 euron korotus kuukausipalkkaan.

Kaiken taustalle on Keskustan ja Kokoomuksen kelvoton tukipolitiikka ja jatkuva yli varojen syöminen.

Heikki Knookala

Viimeiset 20 vuotta on hallitus "joutunut jatkuvasti edellisen hallituksen kurimukseen" eli aina sama laulu, me tultiin tilanteeseen, jonka edellinen hallitus oli tuhonnut. Riippumatta siitä kuka milloinkin näin pääsi sanomaan. No mitä sitten? Nyt on nyt ja kaikki avaimet on annettu asioiden kuntoon laittamiseen, niin miksi ei sitten laiteta???? Edellisiä hallituksia on turha syyttää sen kun vain korjaa tehdyt virheet ja kansa kiittää. Tämä maa on sellainen seliseli-maa. Kunhan vaan saavat vallassa olla hinnalla ei niin väliä, silmänaluset mustina vain tehdää KAIKKI KANSAN JA ISÄNMAAN PUOLESTA, sallikaa mun nauraa. Tällä hetkellä siellä hallitsee suurimmat isänmaan viholliset mitä historia tuntee.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

... Neste, Postipankki, Imatran Voima, Outokumpu, Valmet, Kemira, Rautaruukki ...

Hyvä luettelo. Pitäisi tehdä kriittinen analyysi vaikkapa Outokummun tai Postipankin kehityskulusta viime vuosikymmeninä. Esim. Outokumpu oli varsin vakaa yritys monine kaivoksineen, Harjavalta- ja Kokkola-sulattoineen ynnä muineen. Sitten alkoi seikkailu, erikoistui yhteen tuotteeseen, erikoisteräkseen ja myi kaiken muun pois. Tänään jokseenkin kaikki poismyydyt tuottavat hyvin, siis muille kuin Outokummulle. Outokumpu itse hoippuu konkurssin partaalla mm. Thyssen-kaupan jälkimainingeissa.

Entä Postipankki, aito kansan pankki aiemmin. Wahlroosin ynnä muiden käsissä seikkailee herrojen finanssimaailmoissa.

Entä Enson, siis Jukka Härmälän Amerikan ostokset. Enson väki maksaa niistä kalliisti (Kemijärvi ja monet monet muut).

Entä Soneran Saksan ostokset. Se oli Soneran loppu.

UPM:n ylimieliset seikkailut Indonesiassa ja Uruguayssa.

Ja Kemiran fosfaattien luovutus ilmaiseksi. Kaiken huippu. Oliko se Sasi vai Häkämies vai kuka asialla?

Kiina lähestyy katastrofia (autiot uuskaupungit, jokien tuhoaminen), mutta Kone Oy surfaa spekulatiivisesti megatrendeissään.

Ja niin edelleen.

Kriittiselle ja luovalle (yritys)historian kirjoitukselle riittää kenttää. Mutta Suomessa lähinnä vaietaan ja meuhkataan kriisitietoisuutta ja sisäistä devalvaatiota.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Rajuja rakennemuutoksia tarvitaan. Parempi tehdä kerralla kunnon remontti, yhdellä itkulla. Vaan mistä löytyy se poliittinen kokoonpano, joka palauttaa Suomeen postit, poliisin ja palokunnan jokaiseen kuntaan, elintärkeät toiminnat valtion haltuun ja repii rikki koko sosiaaliturvan ja subjektiiviset etuisuudet.
Onko Sinussa tekijää tarttua toimeen?

Käyttäjän PetteriJarvinen kuva
Petteri Järvinen

Julma-Juha on varmasti omin silmin nähnyt, miten Eurooppa on muuttunut 1980-luvun jälkeen. Vielä 25 vuotta sitten Suomi oli suljettu maa, jossa asiat päätettiin herrojen kesken ja ajeltiin Wartburgeilla ja Ladoilla. Muutama suuryritys kävi kauppaa Neuvostoliiton kanssa.

Suomen muutti maailman kehittyminen - sama, joka kaatoi Neuvostoliiton. Turha syyttää vain omia poliitikkoja, vaikka tietenkin myös he ovat tehneet virheitä. Kuten me kansalaisetkin.

Virheitä ei korjata syyttelemällä niiden vanhoja tekijöitä vaan katsomalla yhdessä eteenpäin.

Terveisin eräs, joka ei ole kiinnostunut urheilusta, mutta oli kuitenkin pienenä poikana Helsingin stadionilla 10.8.1971 : -)

Kimmo Ålander

"Suomen muutti maailman kehittyminen - sama, joka kaatoi Neuvostoliiton. Turha syyttää vain omia poliitikkoja, vaikka tietenkin myös he ovat tehneet virheitä. Kuten me kansalaisetkin."

Neuvostoliiton kaatumisella tuskin oli merkitystä, kun tehtiin päätöksiä myydä valtion omistamia yrityksiä. Ellei sitten sen katsota lisänneen länsimaisten yhteiskuntien ihannointia ja mm. Tatcherin yksityistämispolitiikan sokeaa apinointia. Yksityistämistä, jonka taustalla on kansantaloudellisen ajattelun ylittävät ideologiset syyt.

Hannu Töyri

Kehitysapu velkaannuttaa Suomea yli miljardilla vuodessa, eikä siitä rahasta jää mitään elvyttämään Suomea. Jos vastaava summa käytettäisiin kotimaassa se loisi toimeliaisuutta ja palaisi myös veroina osittain valtiolle. Nyt se päätyy Afrikan rikkaiden pankkitileille

Jari Vuorinen

Entinen asuntoministeri Krista Kiuru uskalsi ottaa askeleen oikeaan suuntaan ja lähti ajamaan edullista asuntotuotantoa pääkaupunkiseudulle,koska hänen mielstään myös pienempituloisella täytyy olla mahdollisuus elää kohtuullisesti.

"Koska asuntopulan ratkaisuun ei ole löytynyt riittävästi muita toimijoita, valtio valjastaa oman toimijansa kohtuuhintaiseen vuokra-asuntojen rakennuttajaksi ja omistajaksi. Kruunuasunnot hoitaa sen osan valtion tukemasta vuokra-asuntotuotannosta, jota kunnat ja muut toimijat eivät rakennuta”, Kiuru toteaa."

Nimenomaan uskalsi sillä Kokoomuksen rakennepuristukseen taitaa joutua asuntoministerikin jos osoittaa oma-aloitteisuutta.Ainakin Kiuru on siiretty toisiin tehtäviin,jossa hän ei mahdollisesti aiheuta lisää arvonlaskua Kokoomuksen asuntopolitiikkaan ajamalla edullisia asuntoja pääkaupunkiseudulle.

Edullisia vuokra-asuntoja pitäisi rakentaa myöskin Helsingin ympäristökuntiin.Kuten esim.tänne Lohjalle.

Käyttäjän PetteriJarvinen kuva
Petteri Järvinen

Paperiteollisuuden vaikeudet alkoivat, kun länsimaiset ihmiset vähensivät paperin käyttöä. Nokia romahti, kun sen puhelimet eivät enää pystyneet kilpailemaan maailmalla. Nämä tuskin olivat poliitikkojen tai EU:n syytä.

Kysyntä on siirtynyt Aasiaan, missä taloudet kasvavat kohisten ja ihmiset vaurastuvat (hyvine ja huonoine seurauksineen). 25 vuotta sitten siellä oltiin ihan toisessa tilanteessa ja Kiina oli pelkkä maatalousmaa. Tämäkään kehitys ei liene suomalaisten vika?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Nyt Suomi on täynnä puheripulia syistä ja seurauksista. Jonkun pitäisi tehdä edes yksi oikeansuuntainen päätös ja toteuttaa se.

Lasse Laaksonen

Oikea teko:

Erota 200.000 virkamiestä. Alenna loppujen palkat tasolle yksityinen miinus 15%. Säästyneitä rahoja käytetään siihen, mistä on pula sekä investoidaan cleantechiin, vientiin. Se on uusi Nokia, mutta ilman mokia.

Käyttäjän JanneLinna kuva
Janne Linna

"Rolf Kullberg manasi Suomeen Länsi-Savo-lehdessä
4.11.1989. Hänen mukaansa "kysyntä Suomessa on pakotettava
alas". "Tarpeen vaatiessa se on tehtävä luomalla Suomeen
keinotekoinen taantuma", ja "taantuman on jopa oltava melko
syvä"."

Toimituksen poiminnat