Totuudenjulistaja

Kirkossa kuultua!

  • Kirkossa kuultua!

Pitipä mennä aina andalusialaiseen kirkkoon saakka, että kuuli Suomen toisen "vaikuttajajulkaisun ", Iltasanomien tutkivan journalistisen julistuksen; eräät kansanedustajat ovat ajaneet taksilla ja ajaneet sillä " oikein  rajusti ". Jotkut tonnilla, 1000 eurolla kuussa, so. 12000 eurolla vuodessa. Sain tämän tiedon todella täkäläisessä kirkossa lisättynä kysymyksellä, että " ei näkynyt sinun nimeäsi, muita persuja kyllä, oletko noin puhdas etuisuushimosta?"

Vastasin ja nyt vastaan vastakysymyksellä myös Iltasanomilla: miksette julkaissut listaa myös niistä kansanedustajista, jotka eivät käytä tuota eduskunnan TAKSIKORTTIA? Onko uutinen suurkäyttäjistä myyvämpi kuin niistä, jotka maksavat taksinsa omasta taskustaan tai käyttävät taksikuluihin niitä rahoja, jotka edustajille myönnetään verottomina kulukorvauksina näihin tarkoituksiin? Hesalainen saa siihen liki 1000 euroa kuussa, maakunnan edustaja tuplan!

Missä tämä toinen lista? Tässä: Juha Väätäinen, myös perussuomalainen, EI ole käyttänyt taksikorttia kertaakaan koko eduskuntakautensa aikana eikä tule käyttämään! Kaikilla kansaedustajilla on vapaa oikeus julkiseen kulkuvälineen käytöön Helsingissä. Sillä minä liikun ja jos kiire yllättää, hyppään taksiin omilla rahoillani! Ja taksisuharit, suurin osa muuten perusväkeä, tietävät senkin etten hyjeksi hyvää mittariautoa. Siellähän kuulee, mitä kansa ajattelee päivän politiikasta ja samalla seuraavien vaalien todennäköisen tuloksen!

Sen saman kuulen myös työhinsä matkaavilta metrossa. Se on minun pikkuparlamenttini ja kyselytuntini joka aamu ja illalla uudelleen. Ei tarvitse ensi vaaleissakaan lyödä mättämällä euroja Iltasanomien, sen paremmin kuin Hesarinkaan vaalimainoksiin! Viimeksikään ei centtiäkään, eikä jatkossakaan!

Se ettei tuollakaan toimintatavalla mikään voitto vaaleissa ole KIRKOSSA KUULUUTETTUA, on toki minulle selvää. Mutta alun Iltiksen uutiseen: taitaa olla niin ettei taksikorttia käyttämättömiä kansanedustajia löydy lisäkseni kuin toinen persu, Kike Elomaa! Että sillai sen Veltto Virtasen vastapainoksi tietoa kansalaisille vastuullisista, tavallisen kansalaisen tavoin matkojaan kulkevista!

PS. Kuvassa komeat kukat Malagan katumyymälästä! Renfellä = metrolla ne matkat sujuvat täälläkin lupsakkaasti vaikkei täkäläisessä taksimiehessäkään mitään vikaa ole! Juttukin käy hänen kanssaan kuin Helsingissä; mistäpä muusta puhutaan kuin päivän politiikasta! Siitä kuinka suuri huijari maan pääministeri Rajoy satojentuhansien lahjusrahoineen onkaan! Suo siellä, vetelä täällä noiden epäkelpojen oikeistolaisten pääministereiden kanssa! Kelle ei kelpaa pimeä raha, hälle käy muu kepulikonsti!


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Ja näin olen käteni pessyt!

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Näin päin kerrottuna asia ei kiinnostakkaan. Toisin päin (Tyry) tuntuu suureltakin asialta.

Ihmettelen! Tasapuolisuuden puutetta!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai sen pitäisi sun mielestä olla jymyuutinen että yks persu ei ylikäytä ilmaisetuja.
Onhan se kontrastin vuoksi hyvä että kaikki persut ei ole ihan hirveitä että äänestäjät eivät joudu kaikkia häpeämään. Siksi minäkin ensin peukutin.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Sini, persuilla on 39 kansanedustajaa. Tyryn listassa on 7 "ylikäyttäjää?". Väätäinen on kahdeksas pois laskuista. Jää vielä 31 persua. Luuletko heidän kaikkien olevan näitä "ylikäyttäjiä"?

Koska olemme viisaasti välttäneet toistemme kommentointia, totean tähän vain, että kommentointisi on mielestäni yksipuolista ja tarkoitushakuista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Aivan oikein kommentointini on yksipuolista ja tarkoitushakuista epätasaista ja rosoista ja puokkoilevaa ja harkitsematonta, yhtä kaikki se lähtee aidosta tunteesta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #11

Sini, aidosta tunteesta lähtevä mielipide on aina hyvä ja oikeutettu!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15

Toivotaan niin, harkitsemattomuus kyllä löy aina omaan nilkkaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #10

Reino, oliko lista mielestäsi Tyryn?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #12

Pekka, korjaan, Tyryn blogissaan linkittämä lista, jossa hän oikoi mutkia PS 7 - muut 0. Ja muut kertokoot oman osuutensa (tai jotakin sinne päin).

Listalla oli siis 7 persua, 4 demaria, 3 kokoomukselaista ja 3 keskustalaista. Nyt sitten voinemme vähentää Väätäisen "epäiltyjen joukosta". Ei jää enää kuin 182 selvittämätöntä edustajaa, joista 31 persua. Siinnäpä teille tekemistä. Jos katsotte vaivan arvoiseksi?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

No uskottava on, ettei Väätäinen ole ajanut taksilla eduskunnan laskuun, tai, siis veronmaksajien laskuun.

Aika näkymättömästi edustaja Väätäinen on jättänyt ajamatta muitakaan, nimittäin asioita eduskunnassa.

Oliko Väätäisellä tarkoitus piikittää, että taas tuotiin epämiellyttävä totuus persuista esiin... No, mutta kun se on totta.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Markku, mielestäni Väätäinen pesi kätensä tässä asiasta toteamalla itsellään olevan korkeampi moraali, kuin muilla kaltaisillaan. Ja tämä vielä kirkossa "kuulutettuna"! Kovin tarkoitushakuisesti kirjoitettu blogi!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ei yksi keltainen kanarianlintu persuille kesää tee mutta hauskahan se on että sellainenkin on.

Hannu Töyri

Kyllä tämä oli täyttä asiaa mitä Juha kirjoitti. Juuri tällaisella "sikailuilla" on taipumus pilata politiikan maine ja tiedetää se, että rautatie asemalta eduskuntaan on takseilla varsin tuttu tilaus.

Käyttäjän Totuudenjulistaja kuva
Juha Väätäinen

Ei haukku haavaa tee eikä minkään median yksipuolinen kerronta, ei edes tämän! Tyrylle voin aivan suoraan kertoa ettei eduskunnan asioita hoideta taksissa eikä isossa salissa, vaan valiokunnissa ja varsinkin valtiovarainvaliokunnassa ja sen jaostoissa. Johdan niistä yhtä, asunto - ja ympäristöjaostoa sekä olen jäsenenä niin liikenne -, työ - ja elinkeinojaostossa eli 3:ssa 8:sta kuin myös ympäristövaliokunnassa. Päivisin 9 - 14 ennen täysistuntoa. Näissä työskentelyni tuloksista olen jäävi sanomaan mitään, mutta voihan arvon herra Tyry arvioda kumpi on hyödyllisempää olla tiiviisti mukana näissä vastuissa kuin ajella taksilla ympäri pikkucityä! Minä en ryhtynyt moralistiksi, joku muu kyllä! Minusta ei vaan ole mieltä ylentävää, etteivät hyvien yleisten ja ilmaisten julkisten kulkuvälineiden palvelut tunnu tiettyjä kansanedustajia kiinnostavan! Ei sen paremmin persujen, sossujen tai kepulaisten. " Mutta pientä se on, mitä piiat pissii, kussee ne ison talon emännätkin ", on kansahokema ja taitaapi olla totta eduskunnankin rahojenkäytön suhteen! Sinänsä minun vaatimaton tapani käyttää metroa, ei liene kovin harvinainen, vaan ihan normaali. En pidä tuhlaamisesta, en omien enkä veronmaksajienkaan rahojen! Mutta se siitä! Mikä sitten on mainos? Eiköhän tässäkin keskustelussa Sini Lappalainen mainosta itseään! Niin kuin muutkin blogin käyttäjät!Hyvä niin, jos moraali on kunnossa! Hyvää jatkoa!

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Ei haukku haavaa tee eikä minkään median yksipuolinen kerronta, ei edes tämän! Tyrylle voin aivan suoraan kertoa ettei eduskunnan asioita hoideta taksissa eikä isossa salissa, vaan valiokunnissa ja varsinkin valtiovarainvaliokunnassa ja sen jaostoissa."

Ei haukku haavaa tee, mutta kiukkua se aiheuttaa.
Minä kuitenkaan en ole haukkunut sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan tuonut mediassa esiin nostetun asian US:n palstalle myös käsiteltäväksi.

"mutta voihan arvon herra Tyry arvioda kumpi on hyödyllisempää olla tiiviisti mukana näissä vastuissa kuin ajella taksilla ympäri pikkucityä!"

Väätäinen on oikeassa. Valiokuntatyöskentely on tärkeämpää kuin taksin takapenkillä istuskelu. Taksin takapenkillä ei parane myöskään polvet, sanoin jo eilen paljon huomiota saaneessa blogissani.

Monet puhuvat Tyryn listasta taksituhlailussa, mutta onko se Tyryn lista?... Tyry nimittäin ei listaa mitään... Tyry käy vain samaa keskustelua kuin "vastustajatkin" hieman toisesta perspektiivistä tarkasteltuna.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Isä opetti aikoinaan että maailmassa ei ole mitään ilmaista. Ei näemmä muilla kuin kansanedustajilla.. "ilmaisten julkisten kulkuvälineiden palvelut"?

Kansalaisena kysynkin miksei tavallinen kansa pääse nauttimaan tämänkaltaisista palveluista työmatkoilaan?

Käyttäjän teemukakkuri kuva
Teemu Kakkuri

Jos kansanedustajille kuuluu laillinen luontaisetu käyttää taksimatkoihin eduskunnan korttia, niin minkä takia sen käyttäminen on moraalitonta?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Se vaan on. Väätäisellä tässä mielessä on selkärankaa, eli moraalia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja tyyliä. On tyylitöntä tuhlata ja herrastella.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Onko se moraalittomampaa kuin esim. valehteleminen television vaalikeskustelussa josta äänestäjät tekevät päätöksiä valintansa perusteiksi ?

Toimituksen poiminnat