Totuudenjulistaja

Kiitos ja kehotus!

  • Kiitos ja kehotus!

Sain eilen kutsun Suomi - Seuran hallitukseen seuran vuosikokouksessa. Kiitos! Seura edustaa 250000 ulkosuomalaista. Joukkoa erilaisin perustein maailmalle hajaantunutta Suomen kansalaista, jotka voivat halutessaan edistää maamme asiaa mitä erilaisimmissa foorumeissä! EDISTÄÄ YHTEISTÄ ASIAAMME! Tukea Suomea, sen oikeutusta itsenäisenä maana, sen rauhanomaista tahtoa muita kohtaan ja sen kansalaisten kykyä tuottaa niin maallista hyvinvointia kuin henkistäkin mielihyvää kaikille sitä mieliville.

Luulisi poliittista valtaa käyttävien ymmärtävän näin suuren " vaalipiirin, 250000 " äänenpainot myös eurovaalissa, jos muissakin kansanvallan äänestyksissä. Mutta, mitä vielä! Äänestyspaikat ovat kovin harvassa suuressa maailmassa. Esim. Australiassa joutuu matkaamaan 1400 kilometriä pahimmillaan saadakseen vaalissa äänensä kuuluviin! Miksei kirjeäänestys ole Suomen lain mukaan mahdollista näille ulkosuomalaisille, kun homma toimii yli 20 Euroopan maassa. Myös Baltian maiden ulkobaltien kohdalla! Olemmeko Euroopan viimeisin takapajula, jossa mitään ei voida hoitaa kuin vain jälkijunassa!

Vien asian oikeusministerille pikaisella aikataululla, mutta sitä ennen meille muille: nyt äänestämään Suomen asiassa eurovaalissa! Jos jäät kotiin, se on kannanotto sekin: et välitä siitä, miten etujesi ja olosi muuttuvat tulevina vuosina! Sinulla on oikeus ja minun ajattelussani myös velvollisuus kertoa äänestämällä se, kenen joukoissa seisot! EU:n byrokratian sallien vai sen kahleet katkoen!?

Itse kerron käsitykseni niin EU:sta, eurosta kuin muustakin oleellisesta politiikassani kotisivuillani: www.juhavaatainen.info. Käy tutustumassa! Voit sieltä nähdä myös aiemmat tekemiseni niin suomalaisena kuin eurooppalaisenakin!

EU TÄYTEEN REMONTTIIN! TERVEILLE TÖITÄ, SAIRAILLE HOITOA! ISOT ELÄKKEET ALAS, PIENET YLÖS!

SIIS: www.juhavaatainen.info


 


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Juha Väätäinen kirjoitti:
"Äänestyspaikat ovat kovin harvassa suuressa maailmassa. Esim. Australiassa joutuu matkaamaan 1400 kilometriä pahimmillaan saadakseen vaalissa äänensä kuuluviin! Miksei kirjeäänestys ole Suomen lain mukaan mahdollista näille ulkosuomalaisille, kun homma toimii yli 20 Euroopan maassa. Myös Baltian maiden ulkobaltien kohdalla! Olemmeko Euroopan viimeisin takapajula, jossa mitään ei voida hoitaa kuin vain jälkijunassa!"

Olen seuraillut journalistina mm. Ulkosuomalaisparlamentin istuntoja, joissa tämä ulkomailla äänestämisen hankaluus on ollut pitkään esillä. Mutta parannusta ei ole tullut.

Australiassa asuneena olen todennut, että äänestyspaikalle saattaa olla matkaa tuhansia kilometrejä. Tässä tarvitaan muutosta. Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta kirjoitti pari päivää sitten näillä palstoilla tästä ongelmasta.

Onnea matkaan mm. tätä epäkohtaa korjaamaan!

Juha Kokko

Epäkohta pitää korjata pikaisesti, kirjeäänestys hoitoon

Toimituksen poiminnat