Totuudenjulistaja

Savolaista hersyvyyttä!

  • Savolaista hersyvyyttä!

Pitkäperjantai päällä, pääsiäinen edessä ja kevään ensilämmöt tulossa. Minun piti jatkaa vaalikiertuetta välilauantaina toreilla niin Joensuussa kuin Kuopiossakin, mutta toisin kävi; sain Malmin ja Kajaanin muuten mahtavista toritilaisuuksista keuhkoputken ärsyynnöksen. Kylmää ja räntää pukkaili muuten sisällöltään lämpimissä tapaamisissa ja se nyt hetkeksi kostaantui. Jäin kotiin Liisani hoiviin ja teen myöhemmin vielä suurreissun molempiin kaupunkeihin!


Olen liittänyt tähän juttuun valokuvan edelliseltä reissultani Kuopioon. Kuva kertonee, millä mielialalla Savossa liikutaan; hersyvällä huumorilla ja ystävän juttujen ymmärryksellä. Osaan olla aito savolainen, koska isäni on tuon kaupungin kasvatti, Vehmasmäestä, parikymmentä kilometriä Varkauteen päin. Ajoin kauan kauan sitten poikasena hevosella maitoja isäni kotitilalta Vehmasmäen Lassilasta Kurkimäen asemalle, josta juna vei ne Suonenjoen meijariin. Siltä ajalta alkoi rakkauteni hevosiin ja persouteni työntekoon!

Niin kuin näkyy; juttu on hyvä ja nauru herkässä. Jättäkäämme huolet hetkeksi ja naurakaamme myös itsellemme ja itseksemme! Se tapa ei tapa! Onnellista pääsiäistä ystäväni ympäri lämpenevää Suomea!


Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Pentti Järvi

Que te mejores lo antes posible.

Jere Partanen

" Osaan olla aito savolainen"

Mutta ossootko viäntee?

Toimituksen poiminnat