Totuudenjulistaja

Ilosanoma Iltasanomilta: olen maksanut juomiseni vahingot!

Tein viikonvaihteessa eurovaalikierroksen Pirkanmaalla. Tätä latua: Ylöjärvi, Nokia, Tammelan, Hervannan ja Vammalan torit ja jatkeena Orivesi, Valkeakoski ja Toijala. Pyöreitä päiviä! Jaetuksi tuli parille tuhannelle ihmiselle sydänkarkilla vahvistettu käyntikorttini ja esitepakkaus.

Ihmiset olivat vastaanottavaisia, innostavia ja valinnalleni myötämielisiä. " Hyvä Juha, paina päälle, asiasi on oikea, sait huikean hyvän numeron, 101 on helppo muistaa ja kirjoittaa. Voitto kotiin! " Aurinko paistoi ja fiilinki katossa!

Sitten sunnuntai - illalla Valkeakoskella kesken tilaisuuden soi puhelin. Sain luvan vastata! Langan päässä oli Iltasanomien toimittaja Antti Honkamaa. " Olet juopotellut lomallasi tammikuussa Fuengirolassa, oksentanut ja kuseksinut kännissä vuokrahuoneistossa ja maksanut vaurioista ison laskun."

" Jees! Olen maksanut oksenteluni seuraamukset, se kuuluu tapoihini ", vastasin, johon toimittaja rupesi peräämään laskun suuruutta. Vastasin asian olevan minun ja vuokraisäntäni välinen juttu, jonka olen hoitanut hyvässä yhteisymmärryksessä isäntäni kanssa. Tähän toimittaja tivasi, oliko lasku tuhansia vai satoja. Vastasin olleen suurehkon lisän lomamatkani kuluihin.

Tähän tämä hyväkäs väittämään etten ole työkykyinen tällä hekellä enkä jatkossa Euroopan parlamentissa. No, mitäpä tuohon ko. lehden työkyvyn arvijoitsijalle kommentoimaan! Ehdotin hänelle tulemista vaalikiertueelleni kokeilemaan riittääkö toimittajan työtehot ja kestävyys kampanjoida vierelläni seuraavat 4 viikkoa. Hän saisi levätä väliajat minun ollessa toimissani eduskunnassa. En saanut vastausta.

Minulle jäi epäselväksi, mitä Iltasanomat soitollaan ja mahdollisella maanantain jutullaan ajaa takaa? Sitäkö, että olen hoitanut juomiseni vahingot ja siivoukset jämptisti vai onko kyse suunnitelmallisesta jahdista vahingoittamistarkoituksessa ja ketkä ovat toimittajan jutun taustavoimat.

Satun nimittäin olemaan vaarallinen kilpailija niin omille ehdokkailemme, jos muidenkin puolueiden tarjokkaille! Juuri nyt ja seuraavina viikkoina.

" Tämä työkyvytön Väätäinen " tekee rajua vaalikampanjaa ympäri Suomen ja saattaa tällä työnäytteellään lunastaa paikan Brysseliin! Sen valinnan tekevät 25. toukokuuta äänestäjät, ei Iltasanomat eikä toimittaja Honkamaa.

Tykätty teemani vaalissa kuuluu: EU TÄYTEEN REMONTTIIN! ISOT ELÄKKEET ALAS, PIENET YLÖS!

PS. Laskut on hoidettu ja juttu on osaltani loppuun käsitelty!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Jaana Vesterinen-Prähky

Jussi Halla-aho: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ei puutu Juha Väätäisen alkoholin käyttöön

http://www.istv.fi/kotimaa/vid-1398735001732.html?...

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Niinpäs niin, laskut on maksettu ja asia sovittu vuokraisännän kanssa..elikkäs toimittajan kysymys on ollut aiheellinen ja näillä edustajan omilla sanoilla,ynnä tällä blogilla asia tunnustettu..vaan jotenkin kovin perusuomalaiseen tapaan syy on kuitenkin jossain muualla,kuin omassa itsessään.Maksamalla omat sikailunsa asiaa ei saa tekemättömäksi,eikä poista sitä kysymystä onko tällainen kansansa edustaja,kirkkovaltuutettu,urheiluidoli kuitenkaan sopiva edustamaan suomalaisia täällä kotimaassa,saati sitten siellä Eeuussakaan.Kun sisäsiisteys kännissä häviää,niin mitä muuta sitten sen lisäksi..meistä moni on sitä mieltä,että kun viina vie totaalisesti tolkun,niin se ottaminen pitäis lopettaa.En ole koskaan ymmärtänyt teitä huippu-urheilijoita,jotka olette käyttäneet yli-inhimillistä tahdonvoimaa niihin saavutuksiin,joista olette tunnettuja,ette pysty irtautumaan päihteistä,tai miten olette moiseen ongelmaan edes sortuneet.
Perusuomalaisen kansanedustajan tulisi jo vähitellen ymmärtää,että se toimittaja tekee työtään..se istuu tarvittaessa vaikka ulkohyyskän
lauteitten alla,jos se luulee saavansa siitä jutunaiheen..ja jos se ei siellä itse istu,niin sillä on joku muu,joka istuu.Mitä persuedustajan pitäis oppia tästä..olla menemättä sinne ulkohyyskään..tietystikkin.
Teemat on toki hyvät,mutta mahdollisuudet toteutua eivät ole..siis turhaa.

Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen

Ajatella että samalla lomareissulla jolla oksennat ja paskannat(!) kämpän remonttikuntoon telot itsesi sairaalakuntoon, mutta alkoholilla ei ollut onnettomuuden kanssa mitään tekemistä (Et siis ollut humalassa tai krapulassa). Montakos viikkoa vietit sairaslomaa veronmaksajien rahoilla?

Jaana Vesterinen-Prähky

Mitä kuka meistä tahansa tekee lomallaan on hänen henkilökohtainen asiansa. Olit sitten kotiäiti, kansanedustaja tai kukkulan kuningas. Fakta labrakokeet: Juha Väätäinen ei ollut alkoholin vaikutuksen alainen tapaturman sattuessa, sairausloma lienee myös meidän kunkin oma asia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Iso Timokin on varmaan tyytyväinen saatuaan lukea Iltiksestä, että nämäkin laskut on maksettu?

Matias Härkönen

En nyt suuremmin halua puolustella kenenkään tekemisiä eikä tuollainen tietenkään ole hyväksyttävää, mutta tämä lynkkausmieliala on aika synkkää luettavaa. Väätäinen on alkoholiongelmansa myöntänyt ja toivottasti saa apua ongelmiinsa.

Alkoholismi on sairaus siinä missä masennuskin. Jos joku syvän masennuksen aikaan töppäilee niin mieluummin kehottaisin masentunutta hakemaan hoitoa entä kuin julkisesti jatkaisin lynkkausta. Ei kukaan täällä huutele rahojensa perään silloinkaan kun joku on äitiyslomalla tai jalka paketissa.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Okei, alkoholiongelman takia ei tarvitse ketään syyllistää. Mutta miksi ihmeessä kenenkään kannattaisi äänestää alkoholiongelmaista europarlamenttiin, kuin ehdolla on myös alkoholiongelmattomia ehdokkaita?

Riku Airaksinen

Ehkä siksi, että EU-parlamentissa oleellisempaa on substanssi eikä se, mitä ehdokas tekee vapaa-ajallaan?

Käyttäjän Tarsier kuva
Tatu Simanen Vastaus kommenttiin #12

Entäs kun henkilö teloo itsensä vapaa-ajallaan viikkoja kestävälle saikulle?

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen Vastaus kommenttiin #12

Jos vapaa-ajan tekemiset haittaavat sitä substanssia, silloin se on olennainen kysymys. Ottamatta kantaa siihen onko Väätäinen alkoholisti, alkoholismi tarkoittaa sairautta, jossa alkoholin kulutus haittaa mm. työelämää. Eli siihen termiin jo tavallaan sisältyy se, että silloin juominen ei ole hallussa ja silloin yksityiselämä sekoittuu työelämään.

Jaana Vesterinen-Prähky Vastaus kommenttiin #33

http://yle.fi/uutiset/lindstrom_kansa_ratkaisee_va...

- Sen sanon, että Juha Väätäinen on hoitanut ryhmässä kaikki työnsä tunnollisesti sekä erinomaisesti hoitanut tehtävänsä, Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström kiittelee.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #36

Mielestäni kaikki nämä itseään suosittelevat kommentoijat ovat aina minua ihmetyttäneet?

Jaana Vesterinen-Prähky Vastaus kommenttiin #47

Olen samaa mieltä, minuakin ihmetyttää kaikenlaiset tyhjänpäiväiset kommentoinnit. Suosittelen tätä varmuuden vuoksi itse. Suosittelen; tee ihmeessä samoin.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Saman logiikan mukaan vanhoja, syöpäsairaita tai sen uusiutumisriskin omaavia ei kannata äänestää, koska niille voi tulla muuta tekemistä.

Myöskään köyhiä ei kannata äänestää, koska he voivat olla ostettavissa. Rikkaita ei kannata äänestää, koska ne ajavat vain omaa etuaan.

Kuka tahansa voidaan tuomita, millä tahansa perusteella.

Tietenkin alkoholisti on työnantajalle, tai äänestäjälle riski. Mutta niin on nämä "ei-alkoholistitkin", koska näköjään niillekin sattuu ja tapahtuu kännissä.

Jaana Vesterinen-Prähky

Miksi kenenkään tarvitsisi ylipäätään äänestää esimerkiksi vassareita, kun perussuomalaisilla on runsaasti päteviä ehdokkaita mistä valita?

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Täysin epärelevantti kysymys, mutta miksi kirjoitat blogisi aina lihavoidulla fontilla?

Jaana Vesterinen-Prähky

Samoin voisi kysyä, miksi sinä kirjoitat aina vihreällä.

Käyttäjän miikkakeranen kuva
Miikka Keränen

Voisi kysyä, jos ei ymmärrä mitä kysyn. Koko tekstin lihavoinnille ei ole mitään järkevää perustetta. Kaikkien fonttien väri täällä on musta.

Jaana Vesterinen-Prähky Vastaus kommenttiin #53

Miten olisi jos ihmettelisit välillä jotain muuta. Et näemmä ymmärtänyt.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Parantumisia, koska ei kai se elämä helppoa ole kansanedustajallekaan aina.

Ehkä huilitauko olisi kuitenkin paikallaan pikemminkin kuin entistä suurempien edustushommien hakeminen... mutta jokainen tekee päätöksensä.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Miten onkin, että totuudenpuhujiksi ja -torviksi itse ilmoittautuneet puolueveljet ja -sisaret ovat yleensä täysin päinvastaisia.

Jaana Vesterinen-Prähky

Juha on kertonut asiat kuten ne ovat tapahtuneet. Tee mediateko ja lue uutisointi aikajärjestyksessä, niin vältyt kirjoittelemasta perättömiä kommentteja.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Minua kiinnostaa miten tämä raisu ilonpito Espanjassa suhteutuu perussuomalaisten usein toistaman "maassa maan tavalla"-fraasin kanssa. Olkoonkin niin, että omista sotkuista aiheutuneet kulut on maksettu, mutta tekeekö se tuosta hyvää käytöstä? Espanjassa ja useimmissa muissakin maissa alkoholia EI juoda tuollaisella tavalla. Onko sitten niin, että jos on pätäkkää, on ikään kuin lupa tehdä mitä haluaa kunhan vain iskee tarpeeksi seteleitä tiskiin?

Tämä skenaario on erityisen jännä ajatellen vaikka suomalaisten suosimaa turistikohdetta Turkin Alanyassa. Alanyan paikallinen kulttuuri on varsin konservatiinen ja etenkin rankkaan viinalla läträämiseen on suhtauduttu perinteisesti hyvin nuivasti. Tuollainen konservatiivisuus voisi teoriassa olla samantyyppistä mitä perussuomalaiset harjoittavat Suomessa, suhtautuessaan nuivasti vaikkapa somalien tuomiin tapoihin. Mutta onko sitten niin, että kun paheksujat ovat Turkin muslimeja ja kyseisen maan kulttuurista piittaamattomat ovat rahakkaita suomalaisturisteja, persujen näkemys onkin se, että kaikki sikailukin on ihan ok kunhan maksaa laskunsa? Ovatko säännöt samat kaikille?

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Ja kaikki kommentoijat olivat paikalla todistamassa, mitä kukakin teki tai jätti tekemättä?

Aivan.

En ole erityisen uskovainen, mutta ken on synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. Tästä hurskastelun määrästä olisivat fariseuksetkin kateellisia.

Kaipa se on uskottava, että täällä on ainoastaan pyhimyksiä paikalla.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kyllä tietyissä tehtävissä on noustava kansan yläpuolelle ja säilytettävä arvokkuutensa ja ihmisarvoinen käyttäytymiskykynsä. Sikailu ei sitä ole. Näin vain on. En kyllä näe tuollaisen henkilön olevan EU-tehtäviin soveltuva. Sen hän on itsekin selvästi paljastanut, vaikka ei sitä itse ymmärräkään.

Jaana Vesterinen-Prähky

Tätä on nyt liikkeellä:

"Vanhastaan moralismi mielletään katsomukseksi, joka arvostelee tekojen hyvyyttä tai huonoutta yhteisen moraalin kannalta sitä tiukasti tulkiten."

"Moraali taas on yhteisön oikeina pitämien katsomusten järjestelmä, jonka yhteisön jäsenet ovat sisäistäneet niin, että voivat arvioida oman toimintansa hyväksyttävyyttä. Pelkistäen voisi sanoa, että moralisti vahtii muiden tekemisiä, moraalinen omia tekemisiään. Moralisti on kuin oikeuden syyttäjä, joka luettelee rikolliselle tämän rikkomat lakipykälät. Moraalinen ei riko lakia, koska tietää rikkomisen olevan väärin."

"Kaksinaismoralismista puhujat tarkoittanevat ilmaisulla kaksinaismoraalia, jonka merkityssisältö on laajennettu alkuperäisestä tarkoittamaan suurin piirtein samaa kuin kaksinaamaisuus eli sitä, että puhuu täällä yhtä ja tuolla toista. Moralismi-sanan käytöllä pyritään tuomaan ilmaisuun eettinen ulottuvuus, jotain arkista ylevämpää. Alkujaan kaksinaismoraalilla tarkoitettiin vain sitä, että naisen edellytettiin olevan avioliitossa uskollinen, mutta miehelle sallittiin uskottomuus. Tästä ilmaisun merkitys on laajentunut käsittämään elämää yleensä."

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #45

Ainahan sitä kaveria voi puolustaa. Jostakin olet poiminut valmiit kappaleet, mutta näillä ei pelasteta siitä mitä poliitikolta voi odottaa. Ei työpaikoillakaan alkoholismia hyvällä pitäisi katsoa, hoito on parasta huolehtimista. Eipä Suomen presidentiksikään valita alkoholistia, enpä usko pääministeriksikään. Jossakin se raja aina kulkeen. Kansalainen on sitten tuossa pelissä oma lukunsa.
Hyväksytkö väkivallan tekijän politiikasta päättämään?

Jaana Vesterinen-Prähky Vastaus kommenttiin #48

Kiitos, että sallit kirjoittaa. Väätäinen on jo vuosia sitten kertonut avoimesti alkoholismistaan, siihen saamastaan hoidosta, AA-taustastaan jne. Suomessa on eri tavoin laskettuna n. 600 000 alkoholistia, joista osa ei vain myönnä sitä tai tunnista sairauttaan. Alkoholismi on diagnosoitavissa oleva sairaus. Pitäisikö syöpää sairastavalle sanoa "en katso sinua hyvällä?" Mielestäni ei. Pitäisikö anorektikolle sanoa "en katso sinua hyvällä?" Mielestäni ei. Listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Pitäisikö typeryydelle sanoa "en katso sinua hyvällä?" Vastaan: kyllä. Demokratiassa äänestäjät ratkaisevat onko henkilöillä luottamusta vai ei. Onneksi.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Perussuomalaisten taiteilijoiden anti on tältä keväältä hyvin pitkälle nähty, Yksi matkii Tom of Finlandia valokuvataiteen merkeissä ja toinen läträä "savella" kuin taitelija keramiikkapajassa. Eikö suomi ansaitse yhtään parempaa?

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Eiköhän se ole viimeistään nyt aika tehdä omat johtopäätökset!? Kun olit telonut pääsi niin vannoit silmät kirkkaana ettei alkoholilla ollut osuutta asiaan,oletko vielä sanojesi takana vai haluatko korjata silloin antamaasi selitystä? Jos silloin valehtelit niin miten voit olettaa että kansan pitäisi sinuun vielä luottaa?

On täysin selvää ettei suomalaiset ansaitse meppiä joka ei voi, ei osaa, eikä etenkään halua kontrolloida alkoholinkäyttöään

Jaana Vesterinen-Prähky

Fakta labrakokeet: Juha Väätäinen ei ollut alkoholin vaikutuksen alaisena kaatuessaan. Se mitä hän teki lomamatkallaan muuna aikana lienee meidän kaikkien kohdalla, jokaisen henkilökohtainen asia.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

On Suomea ennenkin kohdannut muutaman ryypyn nauttineita.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ahti_Karjalainen

Karjalainen kärysi ratista ja myöhemmässä vaiheessa ei tainnut olla selvinpäin juuri ollenkaan.

Ehkä juuri 1970 -luku oli sitä kosteinta aikaa ulkopolitiikassa enkä nyt puhu ilmoista.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200808268167020_uu...

- Alkoholin juominen on läpitunkeva teema koko sodanjälkeisessä politiikassa. Poliitikon piti kestää viinaa, sitä vaati jo Neuvostoliiton kanssa pärjääminen, kertoo Kimmo Rentola, poliittisen historian professori Turun yliopistosta.

http://www.ts.fi/teemat/sunnuntai/1074165247/Viina...

JA tietty Maran kuulut lakerikengät...

http://www.mtv.fi/viihde/muut/artikkeli/muistatko-...

Väätäinen kuuluu vielä siihen sukupolveen, kuten moni muukin jolloin viinaa juotiin humaltumistarkoituksessa. Suomessa vallitsee ihmeellinen kaksoisstandardi. Olet kova jätkä jos juot. Jos viina alkaa viedä, niin olet luuseri. Voisiko ajatella, että asioista puhuttaisiin niiden oikeilla nimillä? Minusta sinänsä rohkeaa itse myöntää ainakin osittain tapahtunut ja olla avoin siitä. Tulee mieleen monta tyyppiä, jotka olisivat turpa rullalla eivätkä mitään myöntäisi tapahtuneen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Itse alkoholistina ymmärrän hyvin tilaisuuden. Olen lomalla, ei yksi pullo pahaa tee, tämä tapahtuu täällä ja vain täällä, ei tule tavaksi, päivä tai pari vain. Sitten onkin vahingossa ränni auki, ja aine vie miestä, eikä päinvastoin.

Jostain syystä alkoholismia huonosti tuntevilla ihmisillä on käsitys, että ihminen juo alkoholia. Se menee oikeasti toisinpäin.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Huomaatko ristiriitaa meriselityksissä? Ensin tarjolla oli sankariversio ja nyt vain tavallinen juopposatu,sohvat oksennuksessa ja sänkyynkin tuli kustua.. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014021918054417_u... .

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Huomasin kyllä, että Väätäinen kertoi olleensa kaatumisen yhteydessä selvinpäin. Ehkä niin oli. Tietenkin yleinen elämänkokemus antaa aihetta epäillä, että oliko sittenkään niin.

En siis ymmärrä esim. AL:n uutisointia, että ikäänkuin nyt olisi jääty kiinni: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194897496846/arti...
, koska dokailunhan Väätäinen tunnusti jo aikapäivää sitten, ainakin tässä jo helmikuussa:
http://totuudenjulistaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Ja tunnustaminen-sanalla on mielestäni aika hapokas lataus. Helvettiäkö se lomilla dokailu kenellekään kuuluu, mikäli muuten hommat hoituvat.

Ja vaikka eivät hoituisikaan, niin tulipahan mieleen, että ei tuurijuoppojakaan kannattaisi syrjäyttää yhteiskunnasta ja työelämästä ihan kokonaan. Jos naisia syrjii työhönottotilanteessa mahdollisen äitiysloman takia, työnantaja häviää satavarmasti roimat korvaukset. Mutta kun on alkoholismista kyse, syy onkin sairaan ihmisen...

En ymmärrä. Olen aivan varma, että tässäkin asiassa useimmilla kommentoijilla ei taida olla liikaa tietoa tai ymmärrystä aiheesta.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Juhani.. "Sen lauluja laulat...jne." Tuolla ylhäällä lukee "Totuudenjulistaja".. Tiedätkö mitä se tarkoittaa? Mikähän mahtaisi olla sinun sanatulvasi määrä jos joku nykyisen hallituspuolueen ministeri olisi kännännyt ja rännännyt kämpän kaluste- ja hajuremppaan...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sä et tainnut ymmärtää, mitä minä sanoin, joten lue edellinen viestini uudelleen. Olen itse heräillyt melkoisen noloissa ja kauhistuttavissa hetkissä. Niin on varmasti moni muukin. Sillä ei ole mitään tekemistä puoluekantojen kanssa.

Väätäinen on jo helmikuussa sanonut, että dokattua tuli. Hän on myös sanonut, että onnettomuus sattui ilman alkoholin vaikutusta. Missä kohtaa sinä tässä näet sen epärehellisyyden?

Mulla on ollut, kuten tiedät, tapana arvostella ihmisiä heidän työhön liittyvien tekemisten perusteella - ei sen perusteella, mitä he tekevät vapaa-aikanaan. En hyväksy esitystäsi kaksista standardeista, etenkin, kun minulla on sinusta kuva omahyväisenä demarien kehujana ja persujen dissaajana. Ja melkoisen heikkona argumentoijana - olen usein miettinyt, että kännissäkö sinä tänne kirjoitat :) Nimittäin sen verran liukkaasti koko kirjallinen tuotantosi poistui täältä jossain vaiheessa bittiavaruuteen.

Asian tietänet oikein hyvin myös itse, ja jos et, niin kannattaa varmaan vilkaista viimeisten vuosien aikana kirjoittamiasi kommentteja täällä. Ehkä huomaat jotain kuvaamani kaltaista.

Herätä sotkuisessa kämpässä karseaan laskuhumalaan, joka on siirtymässä krapulan puolelle, on ehkä yksi vastenmielisimpiä tiloja, mitä ihmiselle voi sattua. Jotkut eivät osaa välttyä siltä, jos juovat alkoholia. Silloin luonnollinen ratkaisu on juoda mahdollisimman harvoin, tai mieluiten ei ollenkaan. Jos joku, jopa ns. poliittinen vastustaja, pyytäisi siihen minulta apua, en epäröisi hetkeäkään auttaa.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja Vastaus kommenttiin #29

Juhani, Älä viitsi heittäytyä pelleksi..

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #30

Ole ystävällinen, äläkä sössöttä kaksoistandardeistani tai pelleydestäni.

Käyttäjän SamiRinne kuva
Sami Rinne

Totta tuo, että ne ovat eniten äänessä, jotka asioista yleensä vähiten tietävät. Tuossa ylhäällä Kauppisen Ville olisi hyväksynyt salassa pidettävän ryyppäämisen eli poissa silmistä poissa mielestä. Eipä tämäkään tapaus olisi tullut tietoisuuteen, jos ei joku olisi siitä jourutoimittajalle ilmoittanut. Poliittista mustamaalaamista siinä samalla. Sanottakoon nyt sekin, että en ole mikään Väätäisen suurin kannattaja, mutta tuskin muutama kännisekoilu tekee hänestä kyvytöntä työhönsä. Ne ovat kaksi eri asiaa.

Alkoholismi koskettaa syvältä ja läheltä seuranneena olen nähnyt kaikki sen tuskalliset vaiheet. Itse olin suurkuluttaja vuosikaudet, nykyään riittää muutama kerta vuodessa sopivan juhlan tullessa kohdalle. Olen myös nähnyt sen, kun joku menettää kontrollin, työpaikkansa, asuntonsa ja lopuksi asuu toisten känniläisten nurkissa. Tuossa tapauksessa löytyi vielä sukulaisnainen, joka otti maaseutuasuntoonsa ja elämä voitti. Tuo lasku kautuojaan kesti reilun kaksi vuotta kunnollisesta työntekijästä niin sanotuksi dokuksi.

Niin sanotut kunnon ihmiset ovat alkoholisteille se kaikkein huonoin seurapiiri. Kauhistelullaan, moralisoinnillaan ja juoruilullaanko he aikovat auttaa? Taitaa helvetti jäätyä ennen kuin heiltä apua tai myötämielisyyttä löytyy. Villen kommentti on juuri tyypillinen. Ryyppää piilossa, kätke ongelmat ja kuole pois.

Kaikille, joilla on alkoholin kanssa ongelmia, toivotan voimia. Voimia ja halua muuttua se vaatii. Repsahduksetkaan eivät ole tavattomia. Mikä kuitenkin ratkaisee, on ihminen itse, mutta siinä prosessissa auttaisi jos kukin kohdallaan miettisi suhdettaan alkoholiin. Suomalaisessa yhteiskunnassa se on edelleen se vaiettu aihe ja kielletty hedelmä.

Keskittykää kritisoimaan Väätäisen tekemisiä tai tekemättä jättämisiä poliittisessa toiminnassaan ja jättäkää yksityisasiansa sikseen, niin kauaksi ainakin kunnes ne vaikuttavat edelliseen. Saattaisi auttaa laittamaan asiat perspektiiviin.

Jaana Vesterinen-Prähky

Aamulehden uutisointi on virheellinen. Fakta labrakokeet: Juha Väätäinen ei ollut alkoholin vaikutuksen alainen tapaturman sattuessa.

Käyttäjän penttivahasarja kuva
Pentti Vähäsarja

Olitko paikalla kun tapaturma sattui ja otettiinkko labranäytteet VÄLITTÖMÄSTI tapaturman tapahduttua?

Jaana Vesterinen-Prähky Vastaus kommenttiin #52

Sairaala on hoitanut asian ja kyllä, NE otettiin.

Jaana Vesterinen-Prähky

Aamulehden virheellinen otsikointi on korjattu. Uskomatonta mustamaalaamista sekä ammattitaidonta journalismia. Toimittaja ei edes vaivaudu tekemään minimitaustatyötä ...

Toimituksen poiminnat