Totuudenjulistaja

Hyvää Äitienpäivää valtatieltä Porista Petroskoihin!

Pori - Kankaanpää - Parkano - Virrat - Keuruu - Jyväskylä - Pieksämäki - Varkaus - Heinävesi - Joensuu! Luettelosta ei uuvu kuin tuo Petroskoi, mutta tämäkin valtatie 23 on surkeassa kunnossa jo Suomen puolella. Jos minut valitaan EU - parlamenttiin, niin siellä hommaa riittää tie - ja rautatierahojen metsästykseen EU - väylärahoista! Euroopan maat tarvitsevat Suomesta puuta ja malmeja, ennen muuta Suomessa pitkälle jalostettuna, mutta tavara ei kulkeudu heille , jos meidän tiemme ja ratamme ovat nykykunnossaan! Tai kurjistuvat hallituksemme säästöpäätöksin lisää!

Tunnen asiantilan niin valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston kautta kuin näitä teitä ristiinrastiin runsaasti ajaneena! Nyt tarvitaan TÄYTTÄ REMONTTIA VÄYLÄVERKKOMME KUNTOONSAATTAMISEEN, myös ja ennen kaikkea EU - rahoin! Niin kauan kuin joudumme EU:ssa kitumaan, EUROT POIS SILTÄ SYSTEEMILTÄ! Se on myös muun Euroopan etu: saavat tarvitsemaansa tavaraa!

Muuten olen sitä mieltä, että niin euro kuin EU:kin lähestyvät tälläisenaan loppuaan seuraavien 5 - 10 vuoden sisällä. Euroopan Unioni on tullut osaamattomuutensa ja kykenemättömyytensa todelliselle tasolle! Loppu häämöttää, Luojan kiitos, jotta kyvykkäät suomalaisetkin pääsevät osaamisensa ja kyvykkyytensa varsinaiselle tasolle: UUTEEN HYVINVOINTIIN!

Äitienpäivän jumalanpalveluksessa  ja senjälkeisissä äitienpäiväjuhlissa olin Kankaanpäässä. Puheet pidettiin, kahvit juotiin ja onnea toivotettiin. Illalla olen jo Joensuussa, josta alkaa huominen vaalikierros. Sieltä kiidän isäni synnyinkaupunkiin Kuopioon ja sieltä edelleen Äänekosken kautta Jyväskylään ja kotiin Helsinkiin. Kolme vaalipäivää, 13 vaalitilaisuutta, tuhansia kohtaamisia aitojen eläjien kanssa.

Lauri Viitaa:

" Äidit vain, nuo uskossa väkevät, Jumalan näkevät. Heille on annettu voima ja valta kohota unessa pilvien alta ja katsella korkeammalta.

Alfhild, hän joka synnytti minut, jo joka yö sinne purjehtinut, missä on Eemeli tullen ja mennen, murahtaa vain, kuten ennen.

Siellä he kulkevat tähtien rivissä kirkasta vanaa, isä ja äiti, peräkanaa.

Sieltä he katsovat kotoista mäkeä, kissoja, koiria, tuttua väkeä, viittoen, luikaten parhaansa mukaan, ettemme loukkaisi Pispalan kivissä jalkaamme kukaan.

Siellä he jollakin planeetalla puutarhakeinussa pihlajan alla, viipyvät ääneti nuoruusmuistoissaan morsiusparina Tampereen puistoissa - ostaen kahvit ja pullat kai - jos sattuu olemaan perjantai.

Ja sitten, kun Pispala aamun saa, äitini vuoteen valmistaa. Ja linnut, linnut helää! - Oi kuinka on ihanaa elää, ja tuutia lastelapsiaan, ja kertoa kauniita uniaan!

Niin kaunis on Jumalan taivas ja maa, Oi lapseni, rakastakaa! "

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuota ehdotettua tietä pitkin olisi Petroskoissa koottavan motorisoidun jalkaväkiprikaatin mukava ajaa körötellä Poriin ilman viisumia!

Petroskoista on muuten rautatieyhteys aina sulaan Muurmanskin satamaan. Myöskään Argangelin satama ei ole kaukana!

Toimituksen poiminnat