Totuudenjulistaja

YLE puhaltaa sumua äänestäjien silmille!

  • YLE puhaltaa sumua äänestäjien silmille!

Koko kansan verovaroin ylläpitämä Yleisradio sekä valehtelee, johtaa tietoisesti harhaan että toimii poliittisena meediona ilman minkaanlaista osaamista, uskottavuudesta nyt puhumattakaan!

YLe julkaisi vaaligallupin yhdessä Taloustutkimuksen kanssa ja uutisoi saamiensa numeroiden pohjalta kokoomuksen saavan suurvoiton 4 mepillä .... ja Perussuomalaisten jäävän 2 meppiin! Väliin Kepu  3:lla ja perässä SDP 2, Vihr. ja Vas. 1.

Muuten oikein, mutta paikat eivät mene YLEn nureroin noin, vaan KOK. 3 ja PS 3. Siinä meillä matemaatikot Ylen toimituksessa! Sama " sonta siioni " julkisti myös jo ennalta valituksi tulevat mepit NIMILLÄ!

Molemmat toimenpiteet ovat tietoisia sormeiluja suomalaisen demokratian nujertamiseksi! Mistä puolueesta on nykyinen Ylen pääjohtaja lähtöisin? Koettakaa arvata! Ei liene vaikeaa, mutta takuulla hänellä on vaikeaa Ylen hallintoneuvoston edessä selittää, miksi ja kenen esityksestä Yle manipuloi ihmisten äänestyskäytöstä juuri ennen varsinaista äänestyspäivää vääristelemällä totuutta ja esittelemällä omia toiveitaan!

Mutta, kyllä kansa tietää ensi sunnuntainakin ettei YLe vieläkään valitse tulevia meppejä tai kansanedustajia!

Vaalitaisto jatkuu kohdaltani loppuun saakka! PerusS Voittoon, viis siitä ketä ne kolme ovat. Hyviä ovat joka tapausessa! Nyt äänestätte Suomen tulevaisuudesta, vapaudesta ja toimeentulosta ... OMALTA OSALTANNE!

Ei liene yhdentekevää Sinullekaan kumpi päättää asioistasi SINÄ vai EPÄDEMOKRAATTINEN KOMISSIO? Vai etkö välitä? Parempi rakastaa tai vihata kuin vaipua välinpitämättömyyteen! Se tappaa mielen ja kehon! Elä ystäväni ja näytä tunteesi; järkeähän Sinulla riittää tässäkin asiassa, niin kuin aina ennenkin!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Eikö kukaan perussuomalaisista jaksa lukea sitä uutista loppuun? Siellä on tämmöinen: "Kyselyn perusteella tehdyn laskelman mukaan kokoomus on saamassa parlamenttiin neljä paikkaa eli yhden enemmän kuin viime vaaleissa. Paikkamäärää ei ole siis johdettu suoraan kyselyn kannatusluvuista, vaan Taloustutkimus on tehnyt siitä erillisen laskelman. Laskelmaan on otettu mukaan täydellä painotuksella ne vastaajat, jotka ovat ilmoittaneet äänestävänsä varmasti ja puolella painotuksella ne, jotka ovat ilmoittaneet äänestävänsä melko varmasti."

http://yle.fi/uutiset/sdpn_eurovaalikannatus_sukel...

Voisiko tämä höpsö ininä jo viimeinkin loppua?

Vesa-Matti Junnila

Siellä tutkimuksen lopussa tosiaan lukee että hatusta vedettyjä lukuja voidaan perustella vaikka millä; juttu antaa kyllä ymmärtää että perustuu tutkimukseen... Soveltamattomaan, räpeltämättömään ja kaunistelemattomaan tutkimukseen. Onneksi Sunnuntaina on se lopullinen gallup

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Äänestän varmasti, mutta yle ei sitä minulta ole kysynyt :) Noh, tulos selviää sitten aikanaan!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Koska näköjään useatkin perussuomalaiset ehdokkaat ovat päättäneet esittää laskutaitoaan, niin tarjotaanpas tänne sama kuin Kankaanniemellekin.

" Ikävä kyllä YLE/Taloustutkimus voi olla myös laskuissaan oikeassa. PS:n 17,1 voi olla tarkka desimaaliluku 17,05 ja kolmannen paikan vertailuluvuksi tulee 5,683. Vastaavasti Kokoomuksen 22,7 voi olla 22,74 tuottaen neljännen paikan vertailuluvun 5,685 tai jopa 22,749999... vertailulukuna silloin 5,687.

Paikkojen jako täytyy tehdä tarkoilla luvuilla. Hyväksyisitkö tilanteen, jossa äänimäärät pyöristettäisiin ensin vaikka täysiin tuhansiin ja sen jälkeen ryhdyttäisiin laskemaan vertailulukuja? "

Täällähän on viitattu itse uutiseen, jonka mukaan paikka-arviota olisi vielä erikseen korjattu kannatusarvion luvuista. Sinänsä en ymmärrä, miksi tehdä kannatusarvio, joka pätee julkaisuhetkellä mutta olisi erilainen vaalihetkellä. Miksi ei sitten voi esittää suoraan kannatusprosenttien estimaattia laskettuna vaalien tulokselle?

Mutta joka tapauksessa, ellei käytössä ole kyselyn raakadataa ja kannatuslaskennan tarkkoja tuloksia niin moneen desimaaliin laskettuna, että pyöristysvirhe ei enää muuta jakolaskulla saatujen vertailulukujen järjestystä, ei voi sanoa, että paikkajakauma on väärin laskettu. Valitettavasti, neropatit.

Minkähänlainen riita itse vaalituloksesta tulee, jos äänimäärillä ja yhden desimaalin prosenttiosuuksilla paikkajakaumat poikkeavat toisistaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Ei kai kukaan estele kommentoijaa (Jiri Nieminen) panemasta korkkia kiinni, turha sitä on näillä palstoilla kehuskella.

Pentti Järvi

Timo (off topics). Aiotko pitää tuota pipoa koko kesän? Maalahdessa nyt jo yli 20 astetta.

Jaana Vesterinen-Prähky

Samoin Jiri. Ja myös se toinen juttu.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Erikoista koko tässä "skandaalissa" on se, että kaikki uhreiksi tekeytyvät eivät ole jaksaneet lukea uutista loppuun:

"Kyselyn perusteella tehdyn laskelman mukaan kokoomus on saamassa parlamenttiin neljä paikkaa eli yhden enemmän kuin viime vaaleissa. Paikkamäärää ei ole siis johdettu suoraan kyselyn kannatusluvuista, vaan Taloustutkimus on tehnyt siitä erillisen laskelman. Laskelmaan on otettu mukaan täydellä painotuksella ne vastaajat, jotka ovat ilmoittaneet äänestävänsä varmasti ja puolella painotuksella ne, jotka ovat ilmoittaneet äänestävänsä melko varmasti." http://yle.fi/uutiset/sdpn_eurovaalikannatus_sukel...

Joskus ihmettelen lukijoiden älykkyyttä...

Ville Nieminen

Eli jälleen kerran Taloustutkimus käyttää korjauskertoimia ennen vaalia äänestäjien manipuloimiseksi!

Mikael Kerokoski

Tutkimuksen teki siis Eero Lehden (Kok) firma? Ja povasi Kokoomukselle lisäpaikkaa? Aika jännää...

Toimituksen poiminnat