Totuudenjulistaja

Perussuomalaisten eurovaalitulos: sekä että!

Kansa on puhunut ja pulinat pois! Perussuomalaisten osalta vaalitulos on lievän jakomielinen: 1 meppi lisää, 3. sija puolueiden paremmuusjärjestyksessä, VOITTOKO?, äänisaalis 220000, prosentti 12,9, liki 5 yksikköä alle ennusteen, TAPPIOKO? Jokainen tarkastelkoon tulosta omalta tasoltaan. Niin minäkin!

Vaimoni on iloinen etten tullut valituksi, en edes lähimain! Enpä osaa olla pettynyt; haistoin tuloksen jo kuukausi sitten ja toisaalta omasta vaalipiiristäni, Helsingistä, Brysseliin lähtee 2 meppiä. Ihan makee juttu!

Timo Soini, muu puheenjohtajisto, puoluehallitus ja puoluetoimiston terävin kärki kokonaisuudessaan joutuu kovan pohdinnan eteen siitä, mihin katosi jo toisen kerran peräkkäin viime viikkojen 17 - 18 prosentin gallupkannatus? Yksikään puolueaktiivi ei voi olla tyytyväinen 12,9 prosenttiin! Vai voiko? Jokin ei ole toiminut niin kuin on odottettu 2011 jytkyn jälkeen, koska numerot jäävät toistuvasti alle gallup - odotusten! 

Tehdäänkö riittävän syvä ja rehellinen analyysi tämänkään vaalituloksen jälkeen, ratkaisee sen, mikä on Perussuomalaisten tulevaisuus suomalaisessa politiikassa. Jos muu ei auta, kannattaisi painaa trippimittari nollille niin henkilöiden tekemisten kuin toimintojen osalta. Muutos monessa suhteessa on välttämätön! Uskaltaako johto olla avoin ja rehellinen analyysissään ja siitä tehtävissä ratkaisuissaan henkilöitä myöten, on olennaisinta tulevaisuutemme kannalta! Jään odottamaa;  jäljet pelottavat. Uskallusta ja rohkeutta!

Itse teen perusteellisen numeraalisen, toiminnallisen ja tulevaan suunnatun analyysin omalta  ja myös puolueeni osalta. Raa´asti ja rehellisesti! Pyydän sen osaltani myös ulkopuolisilta. Se on tarpeen etten sokeudu! Muutos on myös minun osaltani tarpeen!

Jatkan työtäni eduskunnassa, varsinkin valtiovarainvalikunnan jaostoissa; johdan asuntojaostoa. Sillä sektorilla haasteita ja työtä riittää. Asuminen maksaa kaikille Suomessa liikaa!  Tiet ja radat ovat kehnossa kunnossa ja työttömyys on hälyyttävän korkea! Noihin pureudun liikenne -, työ - ja elinkeinojaostossa! Kuuntelen avoimesti Sinun näkemyksiäsi näissä kysymyksissä. Ota yhteyttä!

Vietän ensimmäisen kesälomani vaimoni ohjaukseessa perheeni kanssa heinä - elokuussa ensi kerran sitten vuoden 2010. Lupasin sen Hänelle ennen vaaleja! Pidän lupaukseni mielelläni! Liisa teki kampanjani materiaalityön liki yksinään! Vaaleihin liittyviin asioihin palaan, jos tarvetta yleensäänkään ilmaantuu vasta ensi vuoden helmikuussa: on palautuksen aika!

Kiitos kaikille tukenani toimineille ympäri maata! Elämä jatkuu yllätyksineen ja uusine haasteineen! Hyvä niin! Aurinkoista kesää!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Vaalitulos on hyvä. Eurovaaliedustajamäärän tuplaaminen on harvinaista herkkua, jota ei pidä himmentämän toiveaajattelulla triplasta. Gallupit eivät koskaan äänestä, ne ovat poliittista viihdettä ja äänestäjien lobbaamista. Vaaleja pitää verrata edellisiin samanlaisiin, jotta vertailu on oikeassa suhteessa. Eurovaalien kurimus on matala äänestysprosentti. Tästä on syytä olla huolissaan, sillä äänestämättä jättäminen kertoo myös yhteiskunnallisesta välinpitämättömyydestä. Eurovaaleissa moni vanhojen puolueiden kannattaja jäi kotiin. On edelleen suuri kynnys muuttaa heti äänestyskäyttäytymistään, mutta pitkässä linjassa sen tehneet voivat hyvinkin löytää uuden poliittisen kodin muualta. Pidänkin tärkeänä, että Perussuomalaiset jatkavat dynaamista oppositiopolitiikkaansa.

Timo Soinin jääminen eurovaalilistan ulkopuolelle oli pitkälti puoluekentän valinta ja tällä tilauksella mennään. Emme voi jatkuvasti muuttaa odotuksiamme hänenkään tekemisten suhteen. Timo Soinin paikka on nyt Suomessa. Perussuomalaiset menevät hallitukseen tai Timo Soini muodostaa sen v. 2015. Siten meillä on myös useita ministeritason edustajia Euroopan Unionin neuvostossa. Se toimii yhdessä Euroopan parlamentin kanssa EU:n lainsäätäjänä. Kahden keskeisen tason vaikuttaminen lisää näkökulmien läpimenon mahdollisuuksia.

Jarno Liedes

Yksi iso asia minkä tiedän (ja minkä olen jo pariin paikkaan todennnut)kannatustanne syöneen, on esim. nuorten aikuisten pettymys TTIP-sopimuksen suhteen(oman lähipiirini miehet ovat tätä mieltä). Se että puolueenne kannattaa kaikista myönteisimmin yhtä EU:n alistavimmista sopimuksista, on käsittämätöntä ja täysin ristiriidassa muiden puolueen linjausten kanssa.

Se on meiltä tulevaisuudesta pois kaikki.

Kannattaa nyt oikeasti ryhdistäytyä, että voi rehellisesti taas väitellä vasemmistoliberaalien kanssa asioista. Eihän tuossa ole mitään järkeä, että tuhotaan oma talous korporaatiotyrannialla ja sitten hoilataan, että pitäisi suojella omia.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Melko varmasti - ja jo nyt on alkanut - median laulu "persut ja demarit suurimmat häviäjät".

Ääniosuus nousi edellisistä vaaleista ja paikkaluku tuplaantui. Miten sellainen voi olla tappio?

Se oli tappio vain gallupeille, ei reaalielämälle. Siis persujen osalta.

Soinilla on nyt mielestäni kova paikka miettiä asioita ja tehdä tarvittavat henkilöihin/ henkilöön liittyvät johtopäätökset.

Ja toimia.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Väätäinen kyselee:

"Mihin katosi jo toisen kerran peräkkäin viime viikkojen 17 - 18 prosentin gallupkannatus?"

Ainakin osittain varmaan sinne espanjalaisen lomakämppäsi lattialle.

Jaana Vesterinen-Prähky

'Sitoutumaton' analysoi. Pitäisikö olla huvittunut vai hämmästynyt?

Pentti Järvi

Jalonen osoitti sivistymättömyytensä.

Anne Lindell

Heh, Jussi, samaa mielltä. Väätäisen pitäsi olla hieman tarkempi miten valitsee sanojaan (suora lainaus kirjoituksesta): ..." Enpä osaa olla pettynyt; haistoin tuloksen jo kuukausi sitten" ....

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös se hokema persujen taholta yleensä kuulu niin, että gallupit ovat manipuloituja? Näyttää siis pitävän paikkansa ;) (Vai keksiikö joku sanoa, että vaalitulokset ovatkin manipuloituja ja gallupit oikein...)

Pentti Järvi

Yle Taloussanomien gallupeineen mokasi pahemman kerran. Jo siinä, että näin lähellä vaaleja ylipäänsä julkaisi moisen, vieläpä henkilöennusteineen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Nyt on vain aika keskittyä siihen ettei nukkuvia enää jatkossa ole.

Perussuomalaiset kyllä tietää sen, että äänestämällä voidaan nostaa kannatusta.
Ne vain on saatava liikkeelle.

Ei mitään pitkiä liirumlaarumeita, vaan yksinkertasisesti on revittävä sängystä ylös.

Ilkka Luoma

Eurovaalien jälkihiki!

Kivuliaasti yhtenevyyttä hakeva EU sai eurovaaleissa turpaansa. Suurin häviäjä oli poliittiset liikkeet ja niiden kyvyttömyys asettaa karismaattisia ehdokkaita, joilla on sanoma – jokin suuri sanoma, jolla olisi saanut ihmiset so. äänioikeutetut liikkeelle.

Suomessa äänestysprosentti oli kaamea – vain 40,9%, jokainen voi laskea millä kannatusosuuksilla mikin puolue Brysseliin nousi. Loppuviimeeksi raskaimman vastuun ja ikeen kantaa arkikansa, joka kipristelee yhtenäisyyttä tavoittelevan EU-komission lääkityksessä olla kykenevä taistelemaan 1] kaupallisuudesta USA:n ja erityisesti Kiinan kanssa.

Huono äänestysprosentti ei ole kansalaisten so. äänioikeutettujen vika tai ongelma. Eurooppa on kuitenkin täynnänsä kansallisvaltioita, jotka eivät omassa itsekkyydessään halua ruokkia heikompaa ”veljeä tai siskoa” - varsinkin, jos tukea herutetaan vilunkipelin lopputuloksena. Ylikansallista identiteettiä on todella vaikea luoda – vielä tässä vaiheessa.

Onkin aiheellista pohtia äänestyspakkoa,

kuten EU-maa Belgiassa, tai sitten jakamalla koko kansan rehellistä vaalirahaa 2] – vaikkapa 10 euroa käteen, kun lipuke uurnaan vilahtaa. Rehellinen vaaliraha voidaan kustantaa lopettamalla kaikkinainen puoluetuki – ...

… esimerkiksi Suomessa se riittäisi komeasti tuomaan 80-90 prosentin äänestysvilkkauden. Voisimme arvata helposti, että poliittinen kartta muuttuisi kertaheitolla, näin todellinen demokratia toteutuisi kansaa kuunnellen.

Tunnetusti EY-Eurooppa on maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa,
[ … globaali työn uudelleenjaon taistelu! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/55488-e... - ]

ja tämä tuottaa reviiripuolustajia poliittiselle kartalle; hyvä esimerkki on halla-aholaista linjaa vetävä Jussi Halla-aho 3] Perussuomalaisista – Jussi on oiva esimerkki reviiripuolustajasta, siksi loogisesti ja ymmärrettävästi hän selostaa maahanmuuttamattomuuden filosofiaansa. Onkin mielenkiintoista nähdä hyppääkö Hala-aho ranskalaisten Marie LePenin joukkoihin.

Kokoomus Suomesta oli odotetusti suurin äänikalastaja –

tähän löytyy erittäin looginen syy. Kokoomuslaiset ovat aktiivisia äänestäjiä ja ovat kautta-aikain ymmärtäneet kansalaisvelvollisuuden merkityksen. Mielenkiintoista on se, että he ymmärtävät vastakainasettelun itäisen kauppanaapurimme – Venäjän kanssa, sillä Kokomuksen kannatusluku on hämmästyttävän liki natojenkaajien 4] kannattajien määrää – siis noin 22 prosenttia. Tosin nytkin Kokoomus hallitsee Suomessa hallitusilmatilaa reilu 13 prosentin osuudella kaikista suomalaisista äänioikeutetuista.

EU-Euroopassa puhaltavat ääriliikkeiden tuulet,

nämä ehdittiikin jo nuijia ”suurien joukosta”, muun muassa saksalainen demari Martin Shultz piti onnettomana, että rasisitit nousivat voittajiksi ja varsinkin Ranskasta, jonka yli muuten Saksa marssi viimeeksi 1940 – valloittaen koko maan. Persujen tuplaryhmän likeistäminen Marie LePenin joukkoihin saattaa Timo Soinin 5] mielissä loppuviimeeksi kangastella. Kunnon populistina 6] Timppa selittänee asian vielä parhain päin.

Eurooppa on löytöretkeilijöiden ja siirtomaaisäntien jälkeläisten maanosa

Siirtomaat koluttiin huolella ja paljolti niiden raaka-ainevarantojen pohjalta synnytettiin eurooppalainen varallisuus ja materiaalinen hyvinvointi. Nyt, kun Kiina on ottamassa jälleen asemaansa maailman suurimpana 7], ovat eurooppalaiset kansat työttömyyden ikeessä, on tullut pää vetävän käteen.

Palkat Euroopassa eivät voi nousta taivaisiin,

vaan de facto meillä ostovoima tulee laskemaan, jotta maailmanlaajuinen tasapaino voisi pelastaa hiilielämällemme välttämättömän luonnon ja ympäristön. Kiinalaiset nostakoot omia palkkojaan ja tulkoot lähemmäksi kansainvälistä työn internationaalia, jotta tuloerot kapenevät pallollamme.

Maapallo polarisoituu

Kiina ja USA joutuvat väkisinkin kohtauslinjalle. Nyt onkin kysymys mihin kukin asemoituu 8]. EU-Eurooppa valkoisten yhdysvaltalaisten ”kotimaana” asemoituu englantilaisten johdolla jenkkikulttuuriin; ehkä Saksa laittanee kampoihin, koska he kokevat laaja-alaisen eurooppalaisuuden sisältävän myös Venäjän – maailman suurimman raaka-aineaitan.

Mikäli EU-Eurooppa ”hyljeksii” Vladimir Putinin Venäjää, on meille eurooppalaisille vaarana, että venäläiset ajautuvat kiinalaisten syliin. EU-Euroopan on löydettävä identiteettinsä kautta sopiva asema kahden suuren väliltä, vaikka EU:lla saattaisi olla kyky esimerkin antajana – numero ykkösenä, kuinka pallomme pelastetaan – ilman moni- ja tasapainoista biosfääriä elämämme ihmisinä ei ole mahdollista.

PS
Keskustan kunniapuheenjohtajan Paavo Väyrysen paluu Brysselin keskiöihin oli loistosuoritus vähän äänestäneeltä kansakunnaltamme. Paavon myötä meiltä menee Brysseliin ylivertainen idän politiikan osaaminen ja kokemus – lisäksi me muistamme sen, että Paavo kantaa niin kutsuttua ”Kekkosen perintöä” 9], joka osaa evästää ”brysselin virkarollaattoria” kuinka asioita hoidetaan joskus jukuripäisen Venäjän kanssa. Usein lännenmiehille on vaikeaa ymmärtää slaavilaisten tavoitteita ja menettelytapoja 0]. Paavo on lisäksi erinomainen ”päällystakki” arjesta ja normaalista elämästä irtaantuneelle ”me pommitamme, me tuhoamme” *] äänikuningas Alexander Stubbille.

PS2
Keskusta sai uuden puheenjohtajan – nyt on meneillään trendi, jossa Keskusta oli edellisissä eduskuntavaaleissa neljäs, kuntavaaleista puolue ponnisti kolmanneksi – nyt napsahti eurovaaleista toinen sija – nouseeko Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä seuraavista eduskuntavaaleista pääministeriksi? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... – [562 | 22368]

PS3
Eurovaalit ponnistivat MM-jääkiekkofinaalin alta – odotamme atsojapaneelia, ja ehkä arvaamme kiinnostuksen kohteen, kansalaisnäkökulmasta … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/168931-... -

VIITTEET
1] Pakosta olla kykenevä keinotekoisesti? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/10/eu-on-keinot... -
2] Äänestämättömyys kimpoaa kansan omaan nilkkaan! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2010/09... -
3] Halla-aho – reviiripuolustaja numero 1! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-m... -
4] Stubb´kin jenkaa Suomea Natoon ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63526-s... -
5] Yksinäinen Timo Soini ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125523-... -
6] Kaislikkohaukien lakritsat ja melonin kokoiset nenäherneet – populismia persupomo Soini ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/08/populismi-on... -
7] Kiinaa tarvitaan tasapainottamaan USA:n yksinvaltaa ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... - [147 | 10672]
8] Talouskaava ”Kiina + Venäjä > USA + EU”, saattaa muodostua vielä sotilasvoiman kaavaksikin – Kaasua! - komissaari Putin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kaasua-komis... -
9] Paavo Väyrynen kantaa Urho Kekkosen perintöä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/kiistaton-su... -
0] Miksi lännenmies ei ymmärrä slaavilaista ajatuksenjouksua? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163481-... -
*] Stubbin kuuluisat lausahdukset YLE Uutisissa, kun USA ja eräät EU-maat aloittivat Libyan pommitukset tavoitteena kaataa Libyan silloinen itsevaltias Muammar Gaddafi – nyttemmin Libya on vaipumassa anarkian tielle …

Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

AL US IL Vf BL - BLOG 36525
~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/01/ovela-veto-p... -
---26052014---

doc.: eurovaalit_2014_26052014.doc – OpenOffice Writer
764 | 7766

Heli Hämäläinen

Kirjoittelin tässä aikaisemmin ollessani vielä puolueenne jäsen tällaista:

http://helihamalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/134...

Minähän en voi sitoutua toimimaan vastoin omaa etuani ja viiteryhmäni etua puolueessanne. Voitte hyvin fuusioitua kristillisdemokraattien kanssa.

Mutta mennään näihin vaaleihin. Kenen päätöksellä Perussuomalaiset rp. otti listoilleen kadulta mm. KTM Ilkka Matinpalon. Mies ei kerännyt edes tuhatta ääntä. Itse sain kunnallisvaaleissa sentään 112 ääntä, mutta alueena oli vain Helsingin kaupunki eikä koko maa. Itse en puolueen luottamusta saanut, koska minua vähemmän ääniä saanut mies (kuten olen itsekin virallisesti) sai kunnallisia luottamustoimia.

Etenkin matalan äänestysprosentin vaaleissa kuten eurovaalit korostuu kirkkaiden äänikuninkaiden ja kuningattarien asema. Vaaleja ei kannata käydä divariketjun voimin.

Oliko ehdokasasettelu jäsenäänestys? Eipä tainnut olla. Silti puheenjohtajanne MTV:n uutisten mukaan olisi alistamassa eduskuntavaalien ehdokasasettelua jäsenkunnalle: "Nyt vedetään pari päivää henkeä, sitten aloitetaan jäsenäänestys, asetetaan ehdokkaat ja hoidetaan niin, että tämä pronssi vaihtuu kullaksi, lausui Soini."

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/soini-...

Ja missä on kenttäväki tekemään jytkyä? Tällä Helsingissä piiri on ollut sekaisin mm. kirjoittajan oman tuloksettoman piirin oikeusistuinsekoilun vuoksi. Haaste meni nurin, mutta se maksatetaan yhteisvastuullisesti. Jäsenet on vaihdettu. Näinhän se jäsenäänestys varmaankin menee. Äänestetään jäsenistä.

Kaikkea hyvää kuitenkin sinulle ja puolueellesi. Välttäkää pohjakosketuksia niin kannatuksessa kuin öljypohjassa. Kivisellä tiellä voi pannu haljeta.

Petri Muinonen

Kun kyseessä oli valtakunnallinen ehdokaslista ja Jussi Halla-ahon läpimeno oli jo varhaisessa vaiheessa melko ilmeistä, niin kyllä se analyysi taitaa olla aika suoraviivainen.

Suomalaisissa on loppupeleissä niin merkittävää muukalaismyönteisyyttä, että Halla-aho on rajannut koko puolueen pois useamman liikkuvan äänestäjän "mahdollisten listalta". Soinin katsomukset maahanmuuttoon ovat salonkikelpoisia, Halla-ahon kenties tiukan analyyttinenkin tarkastelutapa ohittaa inhimillisyyden.

Eduskuntavaaleissa järkevällä piireittäin harkitulla ehdokasasettelulla voi kyllä saavuttaa paremman tuloksen.

Toimituksen poiminnat