Totuudenjulistaja

110 + 1 = uudet tuulet

Vuosi 2014 haihtuu, millaiseksi tuleva 2015 vaihtuu? Tuleeko uutta rakentavaa vai lykkääkö lisää Sinun elämääsi pahentavaa? Sitä miettii meistä moni näinä " viimeisinä tunteina "! Aina toivoa sopii, mutta ollako vai eikö olla?

Olen oppinut vaiherikkaan elämäni aikana ja taas tänään uskomaan todeksi viisaiden isovanhempieni syvän totuuden: on parempi yrittää tehdä jotain kuin yrittää nykyvouhkaajien tavoin vain olla jotain! Ollako jotain  vai tehdäkö jotain saadakseen aikaan rakentavampaa ja parempaa kuin se jota jo ollaan? Nykyisyys seisoo, menneisyys on kuollut ja tulevaisuus syntyy parempana vain itse tehden ja uskoen muidenkin niin tekevän! On liki synti olla vain tumput suorana jotain, joka on jo olemassa.

Itse en aio odotella kuolemaa vain muistelemalla tehtyjä tai tekemättä jääneitä " suurtöitä ", vaan yrittää tehdä uusia avauksia, läheisilleni, etäänpänäkin eläville ja  itselleni: kunniallista eläketurvaa tarvitseville, uusia asuntoja niitä tarvitseville, sosiaaliturvaa yksineläville ja vanhuksille, työtä nuorille ja tuhansille työttömille.

Mikä minä olen noita kaikkia lupailemaan? Kyllä hyvän eteen kannattaa uskaltaa esiintuoda ylivoimaisiltakin tuntuvia tavotteita. Ainakin kansanedustajan tulee näin ajatella! Ja tavallisen äänestäjän edellyttää näitä toiveita toteutettavaksi, TOTEEN SAATETTAVAKSI TULEVANA VUOTENA ja sitä seuraavina.

Uskokaa pois; ei kannata ajatella pieniä juttuja. Ne eivät saa Sinussa aikaan myönteistä värinää. On uskallettava ajatella suuria, sellainen saa sydämesi lyömään kiihkeämmin ja veren virtailemaan suonissasi: Sinä ryhdyt tekemään etkä vain olemaan! Hurraa, sanoisi ruottalainen ja skål på den saken!

Kuulkaa ystävät hyvät; pitää uskaltaa menestyä! Vähässäkin ja pienessä! Olisi hyvä yrittää kuunnella itseään! Mitä minä sanon eikä vain Stubbin tavoin miten minä sanon! Siinä voi pian pettää itseään luullen sanovansa jotain suurta, millä ei ole todellisuudessa mitään sisältöä. No, siinä käy itse kullekin yhtä huonosti kuin Stubbille, Soinille ja ehkä lopulta myös Sipilälle, joka hänkään ei todellisuudessa sano eikä ole muuta kuin vain jotain, jota ei todellisuudessa ole olemassakaan! Pahinta on valehdella itselleen tai yrittää olla jotain tekemättä mitään. Meillä on kolme Ässää, joille on käynyt näin! Vaaligallupeissa näköjään pärjää parhaiten se, joka antaa muiden vaahdota räyhäten tai mairein hymyin. VAIKENEMINEN ON KULTAA NYKYSUOMESSA!

Mutta nuo luvut: 110 + 1 = uudet tuulet!

Nykyistä työtehtävääni eduskunnassa on jäljellä 110 päivää: 73 päivää siihen kun kansanedustajat lähtevät kiertämään palkallista vaalikarusellia ja siitä 37 päivää siihen, kun kansa sanoo painavan sanansa uuden eduskunnan kokoonpanosta. Ja seuraava päivä, tuo + 1, aukeaa 20. huhtikuuta aivan uutena myös minulle!

Missä minä silloin olen ja mitä ryhdyn tekemään? Kas, siinäpä mielenkiintoinen kysymys myös itselleni! Menevätkö seuraavat vuodet palvellessa ihmisiä kansanedustajana, valiokunnan puheenjohtajana vai luoden uusia ja ehompia maalausia vai ... voi, voi, elämähän on vallan kiihottavaa, ovatpa valinnat ja ratkaisut osaltani mitkä tahansa!

Siunatuksi lopuksi: lupaan kohdaltani yllättäviä ulostuloja ja ratkaisuja tulevan tammikuun kuluessa! Se ei pelaa joka pelkää! Tekevälle sattuu ja taatusti paremmin kuin vain peukaloitaan pyörittävälle. Uskallusta ja onnea Sinulle vuodelle 2015! Myös vaimoni, parhaimman, uskollisimman ja uskaliaimman tukijani puolesta aina vuodesta 1973 saakka. Yhteinen onni on suurempi pelkkä yksitynen!

PS. Siinä Sinulle suoraa vinkkiä tulevasta!


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Näin on tekevälle sattuu. Jos sattuu on parasta opetella antamaan itselle anteeksi, koska välttämättä "ystävät" eivät sitä tee. Jos mitään ei tee, niin välttämättä ei mitään tapahdu.Kaikkea Hyvää Juha sinulle ja vaimollesi, sekä oikein Hyvää Uutta Vuotta. Teltoilla tavataan.

Seppo Hildén

"Pahinta on valehdella itselleen tai yrittää olla jotain tekemättä mitään."

Eiköhän se istuvalle ja uutta kautta hakevalle kansanedustajalle pahinta taida olla valehtelu medialle, josta jää kiinni, kuten blogistille saattui käymään viime joululoman vieton suhteen Espanjassa.

Eiköhän se kansanedustajuus tainnut jäädä Väätäisellä tähän yhteen kauteen.

Toimituksen poiminnat