Totuudenjulistaja

Kyykytetyn kansan mitta täyttyi!

Andaluciassa käytiin viikko sitten maakuntaparlamentin vaalit; valittiin 109 uutta parlamenttaarikkoa etsimään uutta parempaa ihmisille. Muualla Espanjassa nuo vaalit pidetään toukokuussa ja uusi eduskunta valitaan syksyllä. Espanja elää rajussa muutospaineessa. Asiat eivät ole olleet pitkään aikaan enää hyvin useille eri kansalaisryhmille. Vuosikymmenet hallinneet puolueet ja niiden edustajat ovat äänestäjänsä pettäneet!

Espanjaa, eritoten Andaluciaa ovat kurmuttaneet Francon ajoista 1974 saakka PSOE, sosialistit ja myöhemmin Partido Popular, tuo Kokoomuksen veljespuolue. PSOE sai 2004 vaalissa 50,3 %, sitten 2008 vielä 48,3, mutta 2012 enää 39,5 ja nyt 35,4 prosenttia. 

Väliin rynni PP 2004 omalla 31,8 prossallaan, 2008 tuli 38,4 ja 2012 jopa 40,7, mutta nyt otti ohraleipä 26,7%! Mukana rimpuili Yhtynyt Vasemmisto IU numeroin 7,5 / 7,1 / jopa 11,3 vuonna 2012, mutta nyt vain 6,8!

Vaaliuurnilla kävi 3,7 miljoonaa ihmistä. Noin 65 %. MUTTA miten kansa äänesti? Antoiko äänet entisille? Ja kissan viikset; antoi huutia koko entiselle poliittiselle päättäjälle. Ja niin että tuntui! Pitkälle petokselle tuli tyly tuomio!

Vaalissa oli mukana kaksi ihan ihka uutta puoluetta, Podemos ( vapaa käännös Pystymme, Voimme, Osaamme, Jaksamme, Teemme - kansalaispuolue ) ja Ciudadanos ( kansalais - isänmaapuolue ).  Jytkyjenjytky oli valmis; Podemos sai 590 011 ääntä, Ciudadanos 368988 ääntä, yhteensä liki 1 000 000 ääntä, eli 26 % annetuista! Siis miljoona ääntä puolueille, jota eilen ei ollut olemassakaan!

Keneltä nämä äänet katosivat? PP kadotti 506 000, PSOE ja IU yhteensä 274 000, muut pienet 74 000 ja nukkuvia heräsi uusien puolueiden äänestäjiksi 141 000!  Kyllä kansa tietää etelässäkin milloin poliitikot on vaihdettava; paskan puhujat ja tyhjän lupaajat pellolle! Petos on petos, kun lupaukset eivät täyty ja vatsa huutaa tyhjyyttään!

Keitä ovat nämä miljoona andalucialaista? Miksi heidän mittansa tuli täyteen vanhojen puolueiden osalta?

Katsotaanpa! Podemos; vasemmalta 165 000 ääntä, heränneitä nukkuneita 141 000, demareita 120 000, kokoomuslaisia 90 000 ja pienistä puolueista 75 000. Ei oo demareita, ei sossuja, ei kapitalisteja, ei anarkisteja, vaan tyytymättömia tavallisia ihmisiä, joita rosvoavat poliitikot ovat kaltoin kohdelleet.

Massatyöttömyys; 1,5 miljoonaa ilman töitä vuosikaudet, työttömyysturva hapero, palkat vedetty alle ostokyvyn rajan, tavis joutuu ostoksille tiskin alta ilman kuittia, asunto meni alta, pakkolunastetiin, köyhyys ja kodittomuus kasvavat. Molempien vanhojen puolueiden johtajat syytteessä korruptiosta, rahan kätkemisestä, pimeistä palkkioista, veronkierrosta ja .... musta lista on pitkä ja paskainen, Pääministeristä lähtien synnit ovat suuret ja Espanjalla on 1800 miljardia valtion velkaa ja maakunnilla, Andalucialla ennen muuta omat miljardivelkanssa, joiden maksajiksi pellepoliitikot huutavat veronmaksajia! Kuka antoi kansan rahat ja omaisuuden EU - sijoittajille! Rajoy! Pääministeri PP ja sitä ennen Zapatero PSOE. Siinä meillä yhteistyötoverit Suomen Selfielle, A. Stubbille. Osaamattomuus on kukassaan niin Espanjassa kuin meillä!

Tuo kaikki riitti. Äänestäjät näyttivät vanhoille jäärille ja senjoritoille ovea ulos sontatunkiolle! PSOE:lle +-0 tulos, PP menetti 17 paikkaa, IU peräti 12 paikastaan 7 ja paikat ottivat Podemos + 15 ja Ciudanos + 9.

Yksi asia on selvää: koko Espanjassa valta vaihtuu syksyyn mennessä totaalisesti! Sonnanjauhajat saavat lähtöpassit niin kuntien, maakuntien kuin valtakunnan parlamentistäkin. Mitta on täysi! Ihmisten toivo paremmasta elää vain uusissa, turmeltumattomissa päättäjissä. Äänestämällä uusia päättäjiä ihmiset menettävät korkeintaan kurjuutensa! Tämä on hyvä äänestäjän muistaa myös Suomessa huhtikuun vaalissa!

Meilläkin kannattaa luottaa vain sellaisiin poliitikkoihin, jotka kunnioittavat äänestäjän tahtoa, EI niihin vakionaamoihin, jotka ovat näyttävästi halveksineet äänestäjiään; ovat puheensa ja lupauksensa muutamassa viikossa muuksi muuttaneet.

Ketäkö tällä tarkoitan?

Kas näitä; eu - mepiksi vimmalla, suurella vaalirahalla työntäytyneitä, 5 vuoden pestin saaneita herroja A. Stubb kokoomus, O. Rehn / P. Väyrynen keskusta ja S. Terho perussuomalaiset! Olivat niin pirun korvaamattomia persoonia Brysselin europarlamentiin, että jestas sentään! Mutta, auta armias, kun meni viikko pari, niin VITSI, VITSI, tuli ilmoitus: enhän minä tosisaan sinne Brysseliin! Mähän on korvaamaton Helsingissä, Suomen eduskunnassa ministerinä! Ei Suomi selviä ilman minun, kaiken yläpuolella leijuvan itseihailijan kykyjäni!

Suomen kansalainen! Et kai Sinä ole huonompi mielipiteen muodostaja kuin andalucialainen äänestäjä! Valitse uusi elämä, jätä vanha ja väärä päättäjä rannalle! Ei se pelkää, joka tuiki uudelle ehdokkaalle ja puolueelle äänensä antaa! Paatuneille, patoloogisille itsensä ihailijoille a´ la Stubb tai Rehn ei tule antaa enää mitään!

Vanhaa hevosta ei kannata ostaa uudelleen! Kopukka mikä kopukka, hampaaton puunpurija, huultaan lerputtava hirnuja, aisan ylipotkija ja parteensa paskoja! Antaa menna! Ole y vida nueva! Et voi menettää mitään uudella äänestyskäyttäytymiselläsi! 

Suomessa jotkut lähiviikkoina taistelevat äänistä, minä täällä andalucilaisessa terveydenhuollossa ( parein kuin  Suomen ) elämästäni! Voiton puolella ollaan; takana 2 kuukautta syöpähoitoja ja kesä tulee eteen kohisten. Palaan Suomeen pääsiäisenä! 

PS. Ei kai kukaan vähänkään viisas tosissaan usko, että Suomi kaipaa pelastajakseen kvartettia Stubb - Rehn - Väyrynen  - Terho? Näytöt ovat pojilla perin heiveröiset tai pelottavat! Hyvässä, meinaan! Poskisolistiksi he toki kelpaavat, mutta miehisiksi miehiksi? Älkää nyt vanhaa miestä naurattako! Vai pitäisikö kutsua kejuun vielä Kekkonen, Vennamo ja Holkeri?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomessa ei ole maakuntatason demokratiaa/itsehallintoa. Se on valitettava puute.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Juha hyvä.

Taitaa vain olla niin, että kansa Espanjassa on fiksumpaa kuin täällä kurjassa Pohjolassa.

Johan gallup-tulokset ennustavat tilanteen pysyvän vaalien jälkeen ennallaan. Selfieitä napsimalla saa helpostikin sen vakiot 10 000 ääntä ja paikan taivasten valtakunnassa.

Kukaan ei uskalla muutoksen pelossa äänestää jotain uutta ja massasta poikkeavaa. Sitä paitsi ainahan minä olen äänestänyt sitä samaa puoluetta. Ja mehän ei olla kyykyssä!

Mennään siis vanhalla.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jätä suomalainen nykyiset kansanedustajat rannalle. Andalucia kaukana, mutta saamelaiset lähellä eikä eduskunta heidänkään ääntään kuunnellut.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Liitytään Kittilään, LEX Kittilä toimii paikallisten etujen mukaisesti eikä Brysselin tai Merkelin asetuksista välitetä.

http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194969337306/artik...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kärsämäki olisi lähempänä, sama sairaus on täälläkin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Selkokielistä puhetta Juha. Suomessakin olisi aika panna saamattomat, omien etujensa ajajat ja poskettomat suunpieksäjät/potaskanpuhujat "jäähyaitioon" tai poistoon/kilometritehtaalle sotkemasta maan asioita. Hyvä kirjoitus, se opettaa käytännössä, että muutos on kiinni vain meistä äänestäjistä. Suomessakin. On muutoksen aika!

Hyvä että pidät lippua korkealla, etkä kangistu kaavoihin poliittisenkaan elämän kalkkiviivoilla. Tsemppiä elämäntaisteluun! Jatka samaan tyyliin! Ilo pintaan vaikka syvän märkänis! Toivotaan vaalimenestystä Sinulle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eipähän yksikään puolue ole maininnut mikä heidän leikkauslistojensa vaikutus on Suomen talouteen. Kreikassa kokeiltiin säästökuuria ja pipariksi meni. Pitäisikö Suomessa tehdä sama ja käyttää järkeä vasta sitten?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Ne olivat aikoja kun Julma-Juha juoksi Suomea maailman kartalle, kuten monet muutkin urheilijat tuolloin Kekkosen aikana. Eikä tässä nyt puhuta muusta, kuin että toivotetaan julmalle hyvää vaalimenestystä.

Toimituksen poiminnat